Sal. May 7th, 2024


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Devam Toplantısı’nda meclis üyeleri Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir karara oy birliğiyle imza attı. Antalya Stadı’nın isminin Atatürk Antalya Stadyumu olarak değiştirilmesine yönelik Lider Muhittin Böcek’in önerisi, Antalya Stadyumu, 10 Bin Kişilik Spor Salonu, okçuluk, tenis alanları ve Millet Bahçesi’ni kapsayan alanın tamamının Atatürk Spor Kompleksi olarak değiştirilmesi biçiminde oy birliğiyle kabul edildi. 

Eylül ayı devam toplantısında 39 gündem unsurunu görüşmek üzere Lider Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir karara oy birliğiyle imza attı. Antalya Stadyumu’nun isminin Atatürk Antalya Stadı olarak değiştirilmesini tavsiye eden Bakan Muhittin Böcek imzası ile meclise sunulan önerge görüşüldü. Meclisteki kümelerin teklifiyle gündem hususunun kapsamı genişletilerek, Antalya Stadyumu, 10 bin kişilik Spor Salonu’nu, okçuluk, tenis alanları, Millet Bahçesi’ni de içinde barındıran alanın tamamının isminin Atatürk Spor Kompleksi olarak değiştirilmesi halinde oy birliğiyle kabul edildi. 

 

BAŞKAN BÖCEK’TEN DAYANAK TEŞEKKÜRÜ

“Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir karar aldık” diyerek karara oy birliğiyle dayanak veren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine teşekkür eden Lider Muhittin Böcek, şunları söyledi: “Göreve eliğimizde çabucak stadın karşısında AKM ismi altında Antalya Kültür Merkezi yazıyordu. Burası için Atatürk Kültür Merkezi teklifini yapan da benim. Benim fikrime oy birliğiyle dayanak veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Muhittin Böcek olarak önerge verdim biliyorsunuz. Gündeme alan önerge veren birisi olarak hassaslığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu alana isim verme yetkisi bizde değil, ilgili bakanlıkta. Biz teklif sunuyoruz. Bu teklif Büyükşehir Belediye Meclisine yakışır halde Atatürk Spor Kompleksi olarak oy birliğiyle kabul edildi. Antalya’mız için iyi olsun.” 

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrıyeten muhtaçlık sahibi yükseköğrenim öğrencilerine eğitim takviyesi verilmesi de görüşüldü. Antalya’da yaşayan ve yurtiçinde bulunan üniversitelerde etkin öğrenci kaydı bulunan, yapılacak toplumsal incelemede gereksinim sahibi olduğu tespit edilen yükseköğretim öğrencilerine 2023-2024 eğitim öğretim yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce 8 ay boyunca aylık bin lira eğitim takviyesi verilmesi karara bağlandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen