Pts. May 6th, 2024

Bien, tabiata hürmet ve sürdürülebilirlik unsurları doğrultusunda güç tasarrufuna yıllık 5 bin TEP katkı sağlıyor. Karbon emisyon oranlarını düşüren şirket, geri dönüşüm projeleriyle de atıkların tekrar iktisada kazandırılması için çalışıyor.

Çevreci yaklaşımı ve uygulamalarıyla öne çıkan Bien, hayata geçirdiği projeler ve uyguladığı teknolojik sistemlerle Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma gayelerine katkı sağlamaya devam ediyor. Tabiat ve iklim değişikliği bahislerinin salgınla birlikte daha da değer kazandığı 2021’de Bien, etraf dostu sistemlere 10 milyon TL bedelinde yatırım yaparak yıllık 5 bin TEP güç tasarrufuna ulaştı. Bien, seramik üretiminde kullanılan fırınların bacalarından çıkan atık havayı, ısı gücüne dönüştürürken, kullandığı teknolojilerle karbon emisyon oranlarını da düşürmeye devam etti.

Günde 25 bin metreküp atık su tekrar kullanılıyor

İşletmelerinde otomatik aydınlatma sistemlerinin kullanarak elektrik tasarrufu sağlamayı, verimli armatürler ile güç tüketiminin azaltılmasını ve gün ışığından daha fazla faydalanmayı hedefleyen Bien; fabrikalarında yüksek verimli elektrikli motorlar kullanarak, bir yandan elektrik tasarrufu yaparken öteki yandan da bakım maliyetlerini azaltıyor. Elektrik motorlu forkliftler ile fosil yakıt kullanımını azaltıp pak güç ve etraf dostu araçları destekleyen Bien, üretim esnasında çıkan karo atıklarını da kendi üretiminde ve çimento bölümünde hammadde olarak kullanıyor. Su kaynaklarının korunması hedefiyle da fabrikalarındaki su arıtma tesislerinde günde yaklaşık 25 bin metreküp suyu arıtıp tekrar üretim proseslerinde kullanıyor ve böylelikle yüzde 100 geri dönüşüm sağlanıyor.

‘Atıkları geri dönüşümle iktisada kazandırıyoruz’

Bien Yöneticisi Serkan Ehemmiyet, “Bien olarak kaynakları faal ve verimli bir halde kullanarak daima yeniliği ve gelişimi amaçlıyor, ürettiğimiz kaliteli eserler ile yaşama ve hayat alanlarına paha katarken çalışanlarımızla topluma ve etrafa saygılı bir şirket olmayı hedefliyoruz. Eserlerimiz yüzlerce testten geçtikten sonra iç hava kalitesindeki olumlu tesirleri kanıtlanarak Greenguard Sertifikası’nın sahibi oldu. Bunun yanı sıra doğal kaynakları dikkatli kullanmanın son derece değer arz ettiği günümüzde, etrafın korunması ve atıkların tekrar iktisada kazandırılması hedefiyle çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Bu kapsamda atıkları niteliklerine nazaran ayrıştırarak kıymetlendiriyoruz. Önümüzdeki süreçte karbon salınım ölçüsünü yüzde 5 oranında düşürürken, tesislerimizdeki su kullanımını yüzde 10 oranında azaltmayı, geri dönüşüm oranını ise yüzde 5’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen