Cum. May 3rd, 2024

Yeni yıla girdiğimize göre en yeni trendleri konuşmaya başlayabiliriz! 2023 podyumlarında gördüğümüz parçalar yavaş yavaş mağazalarda yerlerini alırken, alışverişe başlamadan önce sezonun en hit stillerini merak ediyorsanız yalnız değilsiniz. Y2K modası ve bitmek bilmeyen retro tutkusu ile bu senenin trendleri de geçmişten ilham alıyor. Kargo pantolonları ve denimler ile ‘utility’ trendi geri dönerken, payetler ve metalikler ile ‘Roaring Twenties’ dönemine gönderme yapılıyor. Dramatik kesimler, göz kamaştıran kumaşlar ve başları döndürecek silüetler ile gardıroplarımıza konforlu bir maksimalizm rüzgarı geliyor!

Hem pratik hem de oldukça şık olan 2023 trendleri, rahatlıktan ödün vermeden süper ‘cool’ bir görünümde olmanızı sağlayacak. Fotogaleride 2023’ün öne çıkan 6 trendini görebilirsiniz…

GÜNDÜZ IŞILTISI

2023 podyumlarında karşımıza çıkan ışıltı, 1920’lere döndüğümüz algısını yaratmıştı. ‘Roaring Twenties’ dönemine atıfta bulunan payetler, ışıltılar ve metalik kumaşlar sezonun en dikkat çekici stillerinden biri olabilir. Normalde gece stilinde giymeye alışık olduğumuz bu stiller, 2023’te günlük stile transfer oluyor. Taşlı jean’ler, beyaz gömlek ve payetli etek kombinleri, işlemeli ceketler derken günlük stilimiz parti moduna bürünüyor.

Fotoğraf: @pernilleteisbaek

Instagram

Pullu Oversize Blazer, 3,099 TL H&M hm.com

Instagram

Just Dance Pantolon, 1,550 TL NAIA naiaistanbul.com

Instagram

Payetli Triko Etek, 899.95 TL ZARA zara.com

Instagram

MAKSİ ETEKLER

Adeta 2022’nin ultra mini eteklerine tepki olarak doğan maksi etek hükmü, geçtiğimiz sonbahar aylarında hayatımıza girmişti. Denim ve kargo modelleri ile çok daha ‘cool’ görünen maksi etekler, özellikle düşük belleri ve cepli silüetleri ile dikkat çekiyor. Farklı kumaşlarda, renklerde ve dokularda gördüğümüz maksi etekler, sneakerlar ve topuklu botlar ile çok havalı görünüyor.

Fotoğraf: @matilfadjerf

Instagram

Mermer Desenli Maksi Etek, 1,499 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

Instagram

KARGO PANTOLONLAR

‘Utility’ trendi yeniden bizimle! Çanta taşımanın farklı bir opsiyonu olan çok cepli stiller, 2023’ün yükselen trendleri arasında. Y2K modasının vazgeçilmez cazibesi de söz konusu olduğu zaman kargo pantolonların dönüşüne çok da şaşırmadık! Sadece pantolonlarda değil, aynı zamanda maksi eteklerde de gördüğümüz çoklu cep aşkı, bu senenin favorileri arasında. Üstelik bildiğimiz kargo pantolonları da ipek ve organza kumaşları ile hiç de alıştığımız gibi değil!

Fotoğraf: @_jeanettemadson_

Instagram

Kargo Pantolon, 699.90 TL MARKS&SPENCER marksandspencer.com.tr

Instagram

Pantolon, 3,750 TL GANNI vakko.com

Instagram

Blair Pantolon, 3,450 TL MY BEST FRIENDS mybestfriends.com.tr

Instagram

TRANSPARAN DETAYLAR

Kırmızı halı stillerinde sıkça rastladığımız ‘varla yok’ arasındaki elbise stilleri, şimdi sokak modasında! Geçtiğimiz sezonlarda tül bluzlarda başlayan transparan detay trendi bu sene pantolonlardan elbiselere kadar birçok parçayı ele geçiriyor. Bedenimizi özgürleştiren ama yine de fazlaya kaçmayan transparan detaylar, gizemli ancak bir o kadar da çekici bir stil yaratıyor.

Fotoğraf: @vikyandthekid

Instagram

Maeva Siyah Elbise, 10,400 TL NISSE n-isse.com

Instagram

Transparan Blazer Ceket, $990 LAPOINTE modaoperandi.com

Instagram

Transparan Elbise, $4,500 ZEYNEP ARÇAY zeyneparcay.com

Instagram

DENİM DENİM DENİM

‘Canadian Tuxedo’ veya baştan aşağı denim giyme aşkı uzun bir süredir hayatımızda olan bir trend. Ancak 2023’te denim aşkının çok daha fazla ateşlendiğine şahit olacağız. Podyumlar ve stil sayfalarından da görebileceğiniz üzere Y2K yükselişi ile birlikte denim kumaşına olan hayranlığımız bir o kadar artıyor. Sadece ceketler, etekler ve pantolonlar değil ayakkabılar, aksesuarlar ve çantalar da denim kumaşına bürünüyor.

Fotoğraf: @leiasfez

Instagram

Taş Detaylı Jean Ceket, 2,399 TL NOCTURNE nocturne.com.tr

Instagram

Denim Tulum, 2,997 TL FRNCH vakkorama.com.tr

Instagram

Denim Elbise, 1,609.30 TL TWIST twist.com.tr

Instagram

Yeşil Asimetrik Drapeli Maksi Etek, 10,250 TL A.W.A.K.E. MODE beymen.com

Instagram

Dökümlü Uzun Etek, 499.99 TL MANGO shop.mango.com

Instagram

ELEKTRİK MAVİSİ

Yılın rengi ‘Vivid Magenta’ olabilir ancak 2023 podyumlarına hükmeden bir renk varsa o da elektrik mavileri. Denizlerin ışıltısından esinlenen bu canlı mavi tonu bize sıcak yaz günlerini hatırlatıyor. Günlük stillerde zahmetsizce kullanabileceğiniz bu mavi tonu, özellikle elbiselerde ve pantolonlarda tüm gözleri üzerinize toplayacak nitelikte.

Fotoğraf: @emilisindlev

Instagram

Puffer Mont, 9,249 TL THE NORTH FACE lesbenjamins.com

Instagram

Nakış Yaka Elbise, 3,216.50 TL MACHKA machka.com.tr

Instagram

Yüksek Bel Pantolon, 599.50 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

Instagram

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen