Paz. May 5th, 2024

Kering ve Gucci, geçen Kasım ayında ayrılan Alessandro Michele’den sonra İtalyan markanın yeni kreatif direktörünün Sabato De Sarno olduğunu açıkladı. De Sarno, ilk koleksiyonunu Eylül 2023’te Milano Moda Haftası’nda sergileyecek.

Başkan ve CEO Marco Bizzarri’ye bağlı olarak moda evinin tasarım stüdyosuna liderlik edecek De Sarno, Napoli’de büyüdü. Kariyerine 2005 yılında Prada’da başladı, Dolce & Gabbana’ya geçti. Ardından 2009 yılında Valentino’ya katıldı, burada artan sorumluluklarla görev aldı ve sonunda erkek ve kadın koleksiyonlarını yöneten moda direktörü olarak atandı.

Bizzarri, “Sabato’nun, lüks sektöründeki en etkili rollerden biri olan evin yeni kreatif direktörü olarak Gucci’ye katılacağı için çok mutluyum” dedi. “İtalya’nın en ünlü lüks moda evlerinden birkaçıyla çalışmış biri olarak, beraberinde engin ve alakalı bir deneyim getiriyor. Sabato’nun, Gucci’nin eşsiz mirasına duyduğu derin anlayış ve takdir sayesinde, yaratıcı ekiplerimize bu heyecan verici yeni bölümün yazılmasına yardımcı olacak, evin zengin mirasından yararlanırken moda otoritesini güçlendirecek farklı bir vizyonla liderlik edeceğinden eminim.”

Kering’in başkanı ve CEO’su François-Henri Pinault şunları söyledi: “Guccio Gucci’nin Floransa’daki ilk mağazasını açmasından yüz iki yıl sonra, Gucci dünyanın en ikonik, önde gelen ve etkili lüks evlerinden biri olmaya devam ediyor. Yaratıcı dümendeki Sabato De Sarno ile evin, hem modayı hem de kültürü çok arzu edilen ürün ve koleksiyonlarla etkilemeye ve modern lükse benzersiz ve çağdaş bir bakış açısı getirmeye devam edeceğinden eminiz.”

Sabato De Sarno, “Gucci’nin Kreatif Direktörü rolünü üstlenmekten büyük onur duyuyorum. Yıllar boyunca inandığım değerleri hoş karşılayabilen ve besleyebilen böylesine olağanüstü bir geçmişe ve mirasa sahip bir eve katılmaktan gurur duyuyorum. Marka için yaratıcı vizyonuma katkıda bulunmaktan duygu ve heyecan duyuyorum” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen