Cum. May 10th, 2024

En iyi moda evleri en çok beklenen sezonun koleksiyonlarını sergiledi. Paris Haute Couture Moda Haftası’nda İlkbahar Yaz 2023 koleksiyonları sunuldu.

Rüya gibi tasarımlar sunan haute couture dünyasına bir bakış…

KRALİYET İHTİŞAMI
ELIE SAAB
Zengin Tayland krallığı, Elie Saab’ın koleksiyonunun ilham kaynağıydı. Gösterişli koleksiyon, ödül sezonu için bolca kırmızı halı ilhamı veriyor.

Getty Images

SESSİZ DEVRİM
DIOR
Maria Grazia Chiuri, 1920’lerden 40’lara kadar Paris’i büyüleyen, bir filmde rol alan ilk siyah kadın olan Amerikalı yıldız Josephine Baker’dan ilham aldı.

Getty Images

HASSAS LÜKS
FENDI
Kim Jones, iç çamaşırlarını 90’ların basitleştirilmiş silüetlerine hafif bir selam gibi görünen günlük kıyafetler olarak yeniden tasarladı.

Getty Images

HAYVANLAR ALEMİ
CHANEL
Chanel’in couture koleksiyonunun başlangıç noktası, Gabrielle Chanel’in 31 Rue Cambon adresindeki dairesiydi. Aslanları, geyikleri, kuşları ve develeri temsil eden nesneler, heykeller ve çizimlerden oluşan bir koleksiyon, Chanel’in gerçeküstü evreninde yeniden yorumlandı.

Getty Images

LE CLUB COUTURE
VALENTINO
Pierpaolo Piccioli, bu koleksiyon için nadiren bir arada görülen iki dünyayı, couture ve gece kulübünü bir araya getirdi.

Getty Images

İLLÜZYON USTASI
VIKTOR & ROLF
Haute couture’a kışkırtıcı yaklaşımıyla tanınan Viktor & Rolf, moda haftasına biraz mizah kattı ve modayı alt üst etti. Modeller, podyumda farklı yönlere çevrilmiş tül prenses elbiseleriyle yürüdü.

Getty Images

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen