Çar. May 8th, 2024


DenizBank, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş sarsıntısından etkilenen bölgelerde kalkınma sürecini desteklemek ve finansman muhtaçlıklarını karşılamak üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 109 Milyon Dolar taze kaynak temin etti.

EBRD tarafından oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Çerçevesi kapsamında sağlanan kredi ile sarsıntıdan direkt hasar gören birey ve işletmelere finansman yaratılması, bölge nüfusunun birincil gereksinimlerinin karşılanması, mevcut kredilerin yine yapılandırılması ve kalkınma için büyük ehemmiyet arz eden beşeri sermayenin korunması hedefleniyor. 

 “Bölgenin yine kalkınmasına takviye olmak üzere buradayız”

DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Kümesi Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, hususla ilgili yaptığı değerlendirmede, 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntı felaketinin akabinde kurum olarak seferberlik ilan ettiklerini; öncelikli gereksinimlerin acilen temini ve bölgeye birinci elden ulaştırılmasının akabinde, uzun vadeli ihtiyaçlara odaklanarak dayanaklarını daha da sistematik hale getirdiklerini tabir etti. Böcügöz, kelamlarına şöyle devam etti: “DenizBank olarak her vakit kamu misyonu ifa eden bir kurum olma şuuruyla çalıştık ve memlekete hizmet prensibini benimsedik. Sarsıntının açtığı yaraları sarmak için de birinci günden bu yana, hissedarımız Emirates NBD’nin de dayanağıyla, gerek bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürmesi ve finansman temini gerek insani yardımlarımız ve eğitime katkılarımızla bölgede hayatın devamlılığı için üzerimize düşeni yerine getirdik, getiriyoruz. EBRD, yaşanan sarsıntı felaketinin çabucak akabinde, Mart ayında Türk bankalarına toplam 600 Milyon Euro fonlama sağlayacağını açıklamış, Bankamızın Mayıs ayında gerçekleştirdiği yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon ihracı kapsamında, ülkemizdeki birinci sarsıntı ilintili fonlama sürecini kurumumuzla gerçekleştirmişti. Şimdi, büyük yıkıma uğrayan bu geniş coğrafyanın ayağa kalkmasına dayanak olmak üzere bir defa daha EBRD ile iş birliği gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz”. 

“Türkiye’deki finansal ortaklarımızın yanındayız”

EBRD Türkiye Lider Vekili Arthur Poghosyan, “Finansal dayanağa muhtaçlık duyan segmentlere ve bölgelere finansman sağlamalarına yardımcı olmak için Türkiye’deki finansal ortaklarımızın her vakit yanındayız. Değerli ortaklarımızdan DenizBank’ın, bu fonları verimli bir halde dağıtacağına, bölgenin toparlanmasına ve halkın hayatlarını tekrar inşa etmesine vesile olacağına inancımız tam” sözlerini kullandı. 

 

DenizBank Hakkında 

DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Güçlü Holding tarafından Özelleştirme Yönetimi’nden satın alınarak seyahatine başladı. Ekim 2006’da Avrupa’nın önde gelen finans kümelerinden Dexia bünyesine katılan bankanın payları, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 prestijiyle ise tekrar bölgesinin en büyük kuruluşları ortasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu. 

Farklı finansal hizmetleri birebir çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 vilayetinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 685 şubesi ile 14 binin üzerinde çalışanı; altı yerli, üç memleketler arası finansal iştirak ile altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn’de bir şubesi bulunuyor. DenizYatırım, Deniz GYO, DenizPortföy İdaresi, DenizLeasing, DenizFaktoring, fastPay, Intertech, NEOHUB, DenizKültür, Ekspres Bilgi Süreç ve Ticaret, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş kümenin yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise milletlerarası iştirakleri olarak konumlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen