Paz. Nis 28th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye, 16 Eylül 2023 Dünya Paklık Günü aktifliği kapsamında Tütünçiftlik kıyısında kıyı ve deniz paklığı aktifliği gerçekleştirdi. Programda denizde 300, kıyıdan 132 kilo olmak üzere toplam 432 kilo atık toplandı.

 

FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Let’s Do it! (Hadi Yapalım) Türkiye işbirliğinde 16 Eylül 2023 Dünya Paklık Günü gerçekleşen kıyı ve deniz paklığı aktifliği Körfez Kaymakamlığı ve Körfez Belediyesi’nin işbirliğiyle Tütünçiftlik Kıyısında gerçekleştirildi. Programa Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Lideri Şener Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Etraf Muhafaza ve Denetim Dairesi Lideri Mesut Ehemmiyet, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Aktifliğe katılan tüm vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından yelek, eldiven ve çöp torbası dağıtıldı. Aktifliğe katılan istekli vatandaşlar tabiata atılmış kağıt, plastik, metal, cam ve izmarit atıklarını topladı.

 

“81 VİLAYETTE ORTAK PAKLIK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Let’s Do it! Kocaeli Temsilcisi Doç. Dr. Nermin Demirkol; “Let’s Do it! 2008 yılında Estonya’da ortaya çıktı. 50 Bin kişi bir ortaya gelerek ülkenin 10 bin ton çöpünü topladılar. Bu farkındalık aksiyonu o kadar süratli yayıldı ki, bir etraf hareketine döndü. 2018 yılından beri Let’s Do it! Derneği öncülüğünde Dünya Paklık Gününde 81 vilayette ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugünde 81 vilayette ortak paklık hareketi gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize katılan ve dayanaklarını sunan herkese teşekkür ediyoruz” sözünü kullandı.

 

TÜTÜNÇİFTLİK KIYISINDA PROGRAM

Körfez Belediye Lideri Şener Söğüt; “Dünyanın en büyük etraf hareketi içerisinde olmaktan ve size mesken sahipliği yapmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Aktifliğin tüm paydaşlarını kutluyorum. Etraf en değerli hazinemiz. Bu hazineyi muhafazalı ve gelecek jenerasyonlara aktarmalıyız sözünü kullandı. Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar; “Temiz bir dünyada yaşamak hepimizin isteği. Bugün için değil, bu pahalı hazineyi gelecek jenerasyonlara aktarmak, onlara emanet etmek hepimizin borcu” dedi.

 

KIYI ŞERİDİNDE VE SUALTINDA TEMİZLİK

Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalığın artırılması hedefiyle istekli vatandaşlar Tütünçitlik kıyısında paklık çalışması yaptı. Dalgıçlar ise İzmit Körfezi’nde taban paklığı yaptı. Paklığın akabinde su altından çıkarılan atıklar aktiflik alanında sergilendi.

 

432 KİLO ATIK TOPLANDI

Etkinlik sonunda 5 başka kategoride atıklar toplandı. Denizden dalgıçlar 300 kilo, kıyıdan gönüllüler ise plastik, metal, kağıt, cam, izmarit ve öteki katışık atıklar kategorilerinde 132 kilo atık topladı. Aktiflik boyunca toplam 432 kilo atık toplandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen