Paz. May 5th, 2024


Efes Selçuk Belediyesi, öğrencilere kentteki esnaftan gereksinimlerini karşılayabilecekleri “Kırtasiye Kartı” ile takviye oldu. 2023- 2024 Eğitim-Öğretim Yılı sebebiyle verilen dayanak kapsamında Efes Selçuklu 595 öğrenciye 242.400 TL meblağında “Kırtasiye Kartı” dayanağı sağlandı.

Kentin çocuklarının hiçbir şeyden yoksun kalmaması için çalıştıklarını belirten Efes Selçuk Belediye Lideri Filiz Ceritoğlu Sengel, “Efes Selçuk’ta okuyan, büyüyen çocukların hiçbir eksiği olmasın istiyoruz. Hele ki makus giden bir iktisat, çocuk yoksulluğu ve sağlıklı besine erişimin gitgide zorlaştığı bu dönemde… Kentimizdeki çocuklarımız hiçbir şeyden yoksun kalmasın istiyoruz. Derinleşen ekonomik kriz sebebiyle okullar açılmadan evvel çocukların kırtasiye gereksinimlerine da dayanak olmak istedik ve özellikle gitgide pahalılaşan kırtasiye materyallerini destekleyebilmek ismine aileleri kırtasiye kartı dağıttık ve bu formda ailelerde çocuklarıyla kırtasiye gereçleri alırken hiç rencide olmadan yalnızca kredi kartlarını veriyorlarmış üzere evlatların okul öncesi muhtaçlıklarını birebir alabildiler. Biz bu kentte memnun bir gelecek için keyifli ve ülkenin kahırlarını omuzlarına bindirmemiş çocuklar yetiştirmek istiyoruz.” sözlerini kullandı.

Efes Selçuk Belediyesi, 2019 yılından bu yana süregelen ulaşım dayanağı ile bugüne kadar kent merkezinden uzakta ikamet eden 605 öğrenciye 851.293 TL taşımalı eğitim takviyesi verildi. Üniversiteye birinci defa kayıt yaptıran 519 öğrenciye 234. 100 TL meblağında “ilk cep harçlığı desteği” sağlandı. Üniversiteye bu yıl kayıt yaptıracak olan öğrencilere sağlanacak “ilk cep harçlığı” dayanağı için müracaatlar alınmaya devam ediliyor.

2023 yılında hayata geçen Efes Selçuk Çocuklar için Besin Dayanışması ile ise her hafta 135 çocuğun Efesli Çocuklar kolisi ile beslenme çantaları dolduruluyor. Efes Selçuk Belediyesi tarafından eğitime sağlanan takviyeler Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar aracılığıyla sağlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen