Cum. Eki 18th, 2024

Efes Selçuk’ta düşük maliyetli tabiat dostu usullerle verimli üretimin yolları paneli gerçekleştirilecek.

Türkiye’de tarım eğitiminin 176. yılı aktiflikleri kapsamında, Efes Selçuk Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi işbirliğinde Efes Tarlası Hayat Köyü’nde “Düşük Maliyetli Tabiat Dostu Prosedürlerle Verimli Üretimin Yolları” paneli düzenlenecek.

13 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da Efes Tarlası Ömür Köyü’nde düzenlenecek panele, Prof. Dr. Tayfun Özkaya, ziraat mühendisi Mehmet Pakkaner, ziraat mühendisi Şükrü Ercan ve doğal sistemleri deneyimleyen üretici Ogün Acar konuşmacı olarak katılacak.

Endüstriyel tarım sitemi ve Türkiye tarımının ithalata bağımlı yapısı sebebiyle girdi maliyetlerinin katlanarak arttığı bir periyotta, üretmeye devam etmek isteyen çitçilerin yaşadıkları zorlukları hafifletebilecek düşük maliyetli tabiat dostu verimli ziraî üretim yolları, birebir vakitte besin güvenliğinin ve besin teminatının sağlanması için de alternatif tahliller sunuyor.

Başta zeytin, şeftali, nar, mandalina ve ayva üzere meyveler olmak üzere pek çok ziraî eserin yetiştiriciliğinin yapıldığı bir tarım kenti olan Efes Selçuk’taki çiftçilerin şimdiki sorun ve gereksinimlerinin da konuşulacağı panele üreticilerin ağır iştiraki bekleniyor.

Aile tarımı ve küçük üreticilerin güçlendirilmesi ile büyük ölçekli ziraî faaliyetlerin geliştirilmesi gayesiyle çok istikametli bir ziraî stratejiyi yaşama geçiren Efes Selçuk Belediyesi ile TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ortasında sağlanan işbirliğini kurumsal ve sürdürülebilir hale getirmek maksadıyla bir işbirliği protokolünün de imzalanacağı aktifliğe, Efes Selçuk Belediye Lideri Filiz Ceritoğlu Sengel ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İdare Heyeti Lideri Baki Remzi Suiçmez de katılacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen