Per. May 9th, 2024


19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül “Gaziler Günü” Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan merasim ile kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Gaziler Günü” merasimine Kaymakam İlyas Memiş, Belediye Lideri Ali Kemal Deveciler, Garnizon Kumandanı Topçu Yüzbaşı Yusuf Kaya, İlçe Jandarma Kumandanı Ahmet Çağdaş Ak, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Belediye Lider Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve öteki ilçe protokolü temsilcileri katıldı.

Törende Kaymakamlık çelengi Kaymakam İlyas Memiş tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi Garnizon Kumandanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya ve Belediye Başkanlığı çelengi Belediye Lideri Ali Kemal Deveciler tarafından sunuldu.

Çelenk sunumunun akabinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık hürmet duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Gazi Nurettin Çınar’ın günün mana ve kıymetini belirten konuşmasının akabinde Şehit Yılmaz Kobak İlkokulu öğrencisi Mustafa Cet Türkkan’ın “GAZİLERİMİZE” isimli şiiri okuması ile son buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen