Paz. May 5th, 2024


Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda tüm çalışmalarının odağına sürdürülebilirliği alan Kuvvetli Güç, güzel hayat tutkunlarını ve sürdürülebilirlik perspektifinde değişim yaratan üreticileri bir ortaya getiren “Eco Love Fest”e Pak Hasat Tüketim Kooperatifi’yle katıldı.  

 

Kooperatifler çatısı altında iktisada katkıda bulunan bayanlara destek

Faaliyet bölgeleri başta olmak üzere bayan kooperatifleri üyelerinin el emeği eserlerini “Eco Love Fest”teki Eko Kulübesi’nde şenlik ziyaretçileri ile buluşturan Kuvvetli Güç, daha güçlü bir Türkiye için sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın lakin bayanların hayatın tüm alanlarına, bilhassa iktisada iştirakleri, üretimde ve iş dünyasında etkin rol almalarıyla mümkün olacağına inanıyor. 

 

Toplumsal cinsiyet eşitliğini bir kurum kültürü haline getirmeye yönelik çalışmaları kapsamında Herkes için ‘Eşit Bi’ Hayat’ mümkün diyerek çıktığı yolda cinsiyet ve fırsat eşitliğini destekleyen Şiddetli Güç, Güçlü Center’da düzenlenen şenlik aracılığıyla kooperatifler çatısı altında iktisada katkıda bulunan bayanlara takviye sunmayı amaçlıyor.  

 

“Eco Love Fest”teki Eko Kulübesi’nde geçtiğimiz yıl Alaşehir Bayan Kooperatifi üyesi bayanların el emeği eserlerini standında ziyaretçilere sunan Kuvvetli Güç, Pak Hasat Tüketim Kooperatifinin desteklediği üreticilerin kendi topraklarında ürettikleri pak ve sağlıklı eserleri, kentte yaşayıp sofrasına emniyetli besin koymak isteyenlerle buluşturdu. Şiddetli Enerji’nin Eko Kulübesinde erişteden domates konservesine, nar ekşisine sergilenen el emeği eserlere ziyaretçilerin ilgisi büyük oldu. 

 

“Eco Love Fest”teki Eko Kulübe’de sergiledikleri pak ve sağlıklı eserlerin ziyaretçiler tarafından beğeni topladığını belirten Kerem Avcıergun, şöyle konuştu: “2017 yılında, benim de ortalarında olduğum 27 sivil toplum gönüllüsü bir ortaya gelerek bayanlarımıza hem ekonomik hem de toplumsal alanda yer açmak gayesiyle Pak Hasat Tüketim Kooperatifimizi kurduk. Bilgi ve emekleriyle ortak gaye için birebir çatı altında bir ortaya getirdiğimiz kooperatifimizde önceliğimiz bayan merkezli küçük çiftçi ailelerin kendi topraklarında ürettikleri pak ve sağlıklı eserleri, kentte yaşayıp sofrasına muteber besin koymak isteyenlerle buluşturmak. Bilhassa kırsal bölgedeki bayanlarımızın kendi topraklarında kalarak bir yandan emeklerini değerlendirip çalışma hayatına girerek bilgi ve maharetlerini artırmalarına, öte yandan kendileri için nasıl bir gelecek istediklerine şuurlu karar verebilme imkanına sahip olmalarına dayanak vermekten memnuniyet duyuyoruz. Ekonomimizin güçlenmesi için kooperatiflerin finansal alanda gelişmeye, bayanların ise üretim, istihdam ve teşebbüsçü olarak iktisattaki hisselerinin artmasına bugün daha fazla muhtaçlık olduğunu düşünüyoruz. Güçlü Enerji’nin de bu manada bizim yanımızda olması ve ‘Eco Love Fest’ üzere hoş bir platformu açmasını çok değerli buluyoruz. Sürdürülebilir kalkınma seyahatinde çok değerli bir rol üstlenen Şiddetli Enerji’ye verdiği değerli dayanak için teşekkürlerimi sunuyorum.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen