Per. May 23rd, 2024

Kıtlık zamanında bulunan ve asırlık gelenek olan Türk tatlısı kavut, her ne kadar artık sofralarımızda yer almasa da bu geleneği ve tadı sürdürenler var. Peki asırlık gelenek olan Kavut nedir nasıl yapılır? İşte Türk tatlısı kavut tarifi…

Anadolu taraflarında sıklıkla yapılan ve lezzeti günden güne silinen kavut tatlısı, bir seferberlik tatlısı olarak da bilinmektedir. Özellikle Van’da yapılan kazı çalışmaları ile 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinen kavut tatlısı, genelde bal, pekmez ve kavurganın bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bölgelere göre yapımında farklılık gösterse de kavuk tatlısı tadından ödün vermiyor. Oldukça farklı bir lezzet olan ve asırlık geleneği yaşatmak isteyenlere kavut tatlısı tarifi aşağıda yer alıyor. Hazırsanız kavut tatlısı nasıl yapılır birlikte adım adım bakalım.

Kavut tatlısı

 

KAVUT TATLISI NEDİR?

Oldukça eskiye dayanan ve günümüzde de azda olsa bilinen kavut tatlısı, Van başta olmak üzere, Iğdır, Doğu Karadeniz, Sivas’ın Altınyayla ilçesi de başta olmak üzere birçok yerde yapılmaktadır. Seferberlik tatlısı olarak bilinen kavut tatlısı aynı zamanda Anadolu insanının kıtlık zamanında bulduğu bir tatlıdır.

KAVUT TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

50 gram tereyağı
1,5 su bardağı buğday
Bal, şeker, pekmez ya da reçel
1 kase ceviz
 

YAPILIŞI

İlk olarak tereyağını eritin ardından buğdayları atın ve 15 dakika kavurun

Kavut tatlısı nasıl yapılır

Üzerine tercihe göre bal, pekmez, şeker ya da reçel ekleyerek cevizle birlikte servis edin.

Afiyet olsun…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen