Cts. May 4th, 2024


Hollanda merkezli fintech şirketi AdviceRobo ile iş birliğine başlayan Faal Bank, kredilendirmede alternatif ve yenilikçi bir skorlama metodu uygulayacak. Bu çalışma çerçevesinde, gereğince kredi değerleme verisi bulunmayan müşteriler, Faal Bank’ın dijital bankası N Kolay üzerinden, yeni jenerasyon skorlama yoluyla kredi alabilecek.

Teknolojiyi işinin kalbine koyan Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Faal Bank, kredide yeni jenerasyon bir skorlama usulünü kullanmaya başlıyor. Hollanda merkezli fintech şirketi AdviceRobo ile iş birliğine giden Etkin Bank, alternatif skorlama metotlarından biri olan psikometrik skorlama metoduyla gereğince kredi kıymetlendirme verisi bulunmayan müşterilere de N Kolay dijital bankası ile kredi sağlayabilecek.

 

Pınar Yılmaz: Yeni jenerasyon skorlama ile finansal kapsayıcılığı desteklemeyi hedefliyoruz

Aktif Bank Perakende ve Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yılmaz, “Yenilikçi finans analitiği şirketi AdviceRobo ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde, kâfi derinlikte kredi geçmişi olmayan müşterilerimizin şahsileştirilmiş testleri tamamlamalarını isteyeceğiz. Testler sonucunda psikometrik skorlama metoduyla kredi kullandırımı yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin en kapsayıcı, en sevilen, en fazla müşteri tabanına sahip dijital bankası olma gayesiyle daima geliştirdiğimiz N Kolay üzerinden yürüteceğimiz bu projeyle finansal kapsayıcılığı daha fazla destekleyeceğimize inanıyoruz. Bankamızın yeni tecrübelere olan iştahını temsil eden bu üzere inovatif çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 

Diederick van Thiel: Faal Bank ile iş birliğimiz bizi heyecanlandırıyor

AdviceRobo CEO’su Diederick van Thiel ise “Aktif Bank ile yaptığımız bu iş birliğinden ötürü heyecan duyuyoruz. Faal Bank, güçlü teşebbüsçü ruhu ve dijital dönüşümdeki öncülüğü ile Türkiye’nin en yenilikçi finansal hizmet şirketlerinden biri. Öncü global finansal risk uzmanlarından biri olarak AdviceRobo ile çalışmanın sunduğu potansiyelin Faal Bank için yararlı olacağına inanıyoruz. Tüketicilerin kredilere ve öteki finansal hizmetlere problemsiz erişim beklediği dijital çağda, bu yenilikçi iş birliği sayesinde Faal Bank’ın güçlü büyümesini ve Türkiye’de finansal kapsayıcılığın artmasını destekleyeceğiz” dedi.

 

Sosyallik, finansal hünerler üzere özellikler puanlanıyor

Kredi kıymetlendirme süreçlerinde kullanılan testlerde, öteki çalışmalardan farklı olarak kişinin finansal marifetleri, borç tavrı, memnuniyet, itimat ve toplumsallık üzere özelliklerine odaklanılıyor. Bu özelliklere yönelik tavır ve davranışlar, müşterinin ödeme alışkanlıklarını iddia etmekte kullanılıyor.

 

AdviceRobo hakkında

Hollanda merkezli AdviceRobo, gerçek vakitli ve ‘yaşam merkezli’ bilgi tabanlı analitik tahlilleriyle işletmelerin büyümelerini hızlandırmalarını sağlayan tam hizmetli yenilikçi bir finans analitiği şirketidir. Misyonu, tüm dünyada tüketicilerin yanı sıra küçük işletmeler için finansal iştiraki teşvik etmek olan Advicerobo’nun müşterileri; dünya çapında 13 ülkede yerleşik bankalardan platform kreditörlerine, neo-bankalara ve sigorta şirketlerine kadar uzanmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen