Cts. Nis 27th, 2024

Dudaklar, yüz makyajında en çok dikkat çeken bölgedir. Bu nedenle dudak bakımı, dengeli neme sahip bir yüz makyajı için önem taşır. “Lip gloss” olarak da adlandırılan dudak parlatıcısı, likit bir formdadır ve dudakları parlatarak canlı görünmesine destek olur. Şeffaf veya mor, pembe, kırmızı, bordo gibi farklı renk seçenekleri de vardır. Ayrıca çilek, kiraz, karpuz, şeftali veya vişne aromalı dudak parlatıcıları da üretilir. Klasik ruj veya bilyeli ağız tasarımına sahip ürünler, küçük boyutları ile makyaj çantalarına kolayca sığar. Sade veya ruj ile birlikte kullanılabilen ürünler, simli olarak da üretilir. Canlı ve ışıl ışıl dudaklara sahip olmak isteyen kişiler genellikle simli lip gloss tercih eder.

Lip gloss ne işe yarar?

Dudakların parlamasını sağlar.

Islak ve nemli bir görünüm veren bu ürünler, özellikle ince dudağa sahip kişilerin dudaklarını daha dolgun gösterir.

Dudakların kendi rengini ortaya çıkaran ürünler, dudakları olduğundan daha dolgun ve dikkat çekici gösterir.

Lip gloss, likit formda üretildiği için gün içerisinde sık sık tazelemek gerekir.

Lip gloss hakkında merak edilen her şey ve kullanım önerileri

Özellikle ince dudak yapısına sahip kişilerin en temel makyaj ürünleri arasında yer alan lip gloss, neredeyse herkesin makyaj çantasında kendine yer bulur.

Canlı görünüm vererek ışığı yansıtan ürünler, renk seçeneği sunduğu için günlük kullanımda kullanılabilir.

Lip gloss kullanmadan önce çatlak veya kuru dudaklara peeling yapmak, daha iyi sonuçlar almayı sağlar. Dudak peelingi veya lip balm kullanılarak dudakların nemlendirilir ve kuruluk giderildikten sonra ürün kullanılabilir.

Çok parlak veya çok koyu renge sahip lip gloss çeşitleri, iddialı görünmek isteyen kişilere tavsiye edilir.

Lip gloss kullanırken ürünlerin rengine dikkat ederek, cilt tonuna uygun renk tonlarını tercih etmek önemlidir.

Dudakların daha dolgun görünmesini sağlamak için nude tonları veya şeffaf renkli lip gloss çeşitleri kullanılabilir.

İnce dudağa sahip kişiler, dudak dolgunlaştırıcı lip gloss tercih ederek daha dolgun ve göz alıcı dudaklara sahip olabilir.

Lip gloss dudaklardan çok çabuk silinebildiği için kalıcılık süresini uzatmak için dudak kalemi tercih edilebilir.

İpeksi bir görünüm elde etmek, fazla yapışkan formda olmayan ürün çeşitleri ile mümkündür.

Özellikle mat rujlar ile kullanılan şeffaf dudak parlatıcıları, yüz makyajını tamamlayan detaylardan biridir.

Lip gloss, doğal görünüm verdiği için günlük makyajın en temel malzemesidir. Makyaj yapılmadığı zamanlarda kullanılan lip gloss, anında yüze canlılık katar. Hafif renk vererek dudakların güzelliğini ön plana taşıyan ürünler, ışıltılı görünümleri ile pürüzsüzlük sağlar. Özellikle mat rujlar ile birlikte kullanılan şeffaf veya simli lip gloss çeşitleri, mat rujların rengini çarpıcı hale getirir.

Normal lip gloss çeşitlerinden ayrılan dudak dolgunlaştırıcı lip gloss, içerdiği maddeler sayesinde kan dolaşımını arttırarak dudakların dolgun olmasını sağlar. Mentol yağı, kapsikum veya tarçın yağı gibi maddeler eklenerek üretilen dudak dolgunlaştırıcı lip gloss, kısa süre içerisinde etkisini gösterir ve dudaklar daha dolgun görünür. Dudak dolgunlaştırıcı dudak parlatıcısının gün içerisinde etkisini kaybetmesi durumunda ürün tekrar tekrar kullanılabilir.

Dudak parlatıcısı uygularken de satın alırken de önem verilmesi gereken bir ürün olduğu için, özellikle dolgunlaştırıcı etkiye sahip ürünleri güvenilir yerlerden temin etmekte yarar vardır. Ayrıca ürünler cilde doğrudan temas ettiği için de ürünün kalitesine ve üreten firmaya da önem vermek gerekir.

IŞILTILI ÖPÜCÜK: 11 DUDAK PARLATICISI

DOLGUNLAŞTIRICI ETKİLİ 10 DUDAK PARLATICISI

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen