Pts. May 20th, 2024


Üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın ziraî pahalarını tanıtmak gayesiyle Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Mürsel Kara İncir Şenliği renkli imgelere sahne oldu. “İncir Yeme”, “En Kaliteli İncir” ve “En Lezzetli İncir Tatlısı” yarışlarının yapıldığı şenlikte sahne alan Esra Akman, şenliğe katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

Mudanya Belediyesi tarafından üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın ziraî bedellerini tanıtmak maksadıyla düzenlenen Kara İncir Şenliği, yüzlerce kişiyi Mürsel’de buluşturdu. “İncir Yeme” ,“En Kaliteli İncir” ve “En Lezzetli İncir Tatlısı” müsabakaları renkli imajlara sahne oldu. Çocuklar ve yetişkinler olarak iki kategoride düzenlenen incir yeme müsabakası şenliğe katılanların büyük ilgisini çekti. Tarihi Mudanya Bandosu konseri ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun şovlarının akabinde düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere mükafatları verildi. En Kaliteli İncir yarışının birincisi Ömer Efe Ümit, En Lezzetli İncir Tatlısı müsabakasının kazananı ise Fatma Durum oldu.

“ÜRETİCİMİZİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Şenlik finalinde sahne alan Bursalı sanatçı Esra Akman, şenliğe katılan yüzlerce bireye eğlenceli saatler yaşattı. Güçlü sesi ve hareketli müzikleriyle şenliğe katılanların büyük beğenisini toplayan Akman’a teşekkür eden Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın üç bedelli karasını, üreticisini, köylüsünü desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Yaptıkları tanıtım ve verdikleri takviyeyle her geçen sene eserlerin hak ettiği kıymete kavuşmaya başladığını tabir eden Türkyılmaz, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen eserlerinin tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerine vurgu yaptı. Gecenin finalinde Lider Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, sanatçı Esra Akman ile Mürsel Muhtarı Mehmet İlhan “İzmir Marşı”nı yüzlerce bireyle birlikte söyledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen