Paz. May 5th, 2024


Teksüt, yaptığı yatırımları artırırken hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyümeye devam ediyor. Türkiye’de bayi ağını genişleterek ve e-ticaret platformlarını kullanarak yaygınlığını artıran Teksüt, katıldığı yurtdışı fuarlar ve pazarlama çalışmaları ile eser gönderdiği ülke sayısını 42’ye çıkardı. 

 

Ürün Yelpazesini yeni eserler ile geliştirdi. Eylül ayında Worldfood İstanbul’a katılan ve çabucak sonrasında  Yerel Zincirler Buluşuyor Konferans ve Fuarı’nda yer alan Teksüt, Ekim ayı başında Almanya’da düzenlenecek Anuga Besin Fuarı’nda yer alacak. 

 

Türkiye’nin en esaslı süt ve süt eserleri kuruluşu Teksüt, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Bursa, İzmir ve Ankara Bölge müdürlükleri ve dağıtım merkezleri ile Türkiye’nin büyük bir kısmına eserlerini ulaştırıyor. Ulusal, lokal zincirlerin ve marketlerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarında eserlerini müşterileri ile buluşturuyor. Türkiye’nin süt ve süt eserlerini 4 kıtada 42 ülkeye ihraç ediyor.  Üretim sınırını ve eser yelpazesini de geliştiren Teksüt memleketler arası kalite standartlarını koruyarak üretim, pazarlama ve ihracat başta olmak üzere her alanda en iyiyi hedefliyor. 

 

Teksüt İdare Şurası Üyesi  Arda Aksaray hedefli ve planlı çalışmanın yanı sıra muvaffakiyete inanan bir ekip üzere hareket ettiklerini  belirterek şunları söyledi: “Hem Türkiye’de hem de yurtdışında Teksüt eserlerinin pazar hissesini daha da artırabilmek için üretim altyapımızı güçlendirdik, çalışanlarımıza yatırım yaptık. Günlük süt sürece kapasitemizi bin tonun üzerine çıkarttık. Süt üretiminde UHT sınırlarımızın kapasite artırımını sağladık. Proses ve dolum makine yatırımımızı yaptık. Yoğurt, ayran, tereyağı ve krema sınırlarımızda kapasite artırımlarını tamamladık. Eser yelpazemize yeni eserler ekledik, en son katıldığımız YZB 2023 Fuarı’nda Laktozsuz Süt eserimizi sunduk. Üretim, kalite, satış ve pazarlama takımlarımız, ihracat tertibimiz ve tüm bu ünitelere kesintisiz hizmet sunan dayanak ünitelerimiz ile bir kadro ahengiyle çalışıyoruz. Toptan, perakende, mesken dışı tüketim, e-ticaret  ve ihracat  birimlerimiz ile bir bütün olarak birbirimize dayanak vererek adımlar atıyoruz. ”

 

Teksüt Satış ve Pazarlama Yöneticisi Murat Keleş Türkiye’nin hem üretim hem de tüketim manasında büyük bir ekonomik  gücünün olduğunun altını çizdi. Rekabetin ağır olduğu süt ve süt eserleri dalında dinamikleri yakından takip ettiklerini, alandan elde ettikleri bilgileri yanlışsız tahlil ederek çalışmalarına istikamet verdiklerini paylaştı. Murat Keleş bu kapsamda perakende dalının değerli buluşması YZB 2023’te Takviye Sponsoru olarak yer almaktan keyifli olduklarını lisana getirdi. Teksüt olarak her yıl sistemli bir formda inovasyon yatırımlarına devam ettiklerini, eser gamını geliştirerek yeni eserleri tüketicilerin beğenisine sunduklarını belirtti. Murat Keleş şöyle devam etti: “ Süt eserleri pazarı rekabetin ağır, inancın kıymetli olduğu bir kategori. Üretim üzere satış da her gün tekrar yapılıyor. Biz müşterilerimizin sesine kulak vererek, beklentilerini anlamaya uğraş ederek çalışmalarımıza istikamet veriyoruz. Üretimden ve iç pazardaki birikimimizden gelen gücümüz memleketler arası tecrübe ile birleşerek  bizi muvaffakiyete taşıyor .” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen