Cum. May 3rd, 2024


Asya’dan Avrupa’ya Demir İpek Yolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019 yılından bu yana ülkeler ortası değerli mutabakatlara ve taşımalara imza atan, 2022 yılında hava yolu ve deniz yolu nakliyatına da başlayarak tüm taşıma modları ile lojistiğe istikamet veren Pasifik Eurasia, demiryolu merkezli olmak üzere kombine ve multimodal nakliyecilikte bölüm önderi olmayı hedefliyor.

Pasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan, Pasifik Eurasia’nın farklı dallarda 40’a yakın şirketi bünyesinde bulunduran Pasifik Grubu’nun bir üyesi olduğunu hatırlatarak, “Lojistik dalında payları borsada süreç gören sayılı şirketlerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Piyasa pahası 300 milyon doların üzerinde olan şirketimiz demiryolu, denizyolu ve karayolu üzere farklı nakliyecilik modlarını birleştirerek Asya ve Avrupa ortasında, yeniden denizyolu ve havayolu ile tüm dünyaya kapıdan kapıya süratli ve inançlı nakliyat tahlilleri sunuyor” diye konuştu. 

Lojistik dalına istikamet veren tertiplerde faal olarak rol aldıklarını hatırlatan Erol Erkan, “15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen 10. Dünya Türk İş Kurulu Kurultayı’na ‘altın’, 18-19 Eylül’de gerçekleştirilen dünyanın en kıymetli lojistik konferanslarından JCtrans’a ‘diamond’ sponsor olduk. Pasifik Eurasia olarak bir taraftan lojistik bölümündeki kararlı büyümemizi sürdürürken, öbür taraftan da kesime takviye veriyoruz. Bu iştiraklerin verimli iş birlikleri ortaya çıkaracağına inanıyoruz” dedi. 

Demir İpek Yolu güzergahında, lojistik kesiminin ehil firmaları ile yaptıkları iş iştirakleri ve partnerlik muahedeleri sayesinde güzergâh boyunca kapı teslimi nakliyat yaptıklarına dikkat çeken Erol Erkan, 2023 yılında ‘’Demiryolu Tren İşletmeciliği” Yetki Evrakı aldıklarını, kendi lokomotif  ve vagonları ile Türkiye parkurunda  yük treni işletmeye hazır olduklarını, “Bu doküman ile demiryolunda özgürleşme sürecinde Demiryolu Tren İşletmeciliği yapma  hakkı kazanarak, bu mevzuda faaliyet gösteren üç şirketten biri olduk. 5 lokomotif ve 240 vagonluk bir portföyle bölüme girmeye hazırız” dedi.

“Orta Koridor’un durumunu yakından takip ediyoruz”

 Dünyada lojistik ile ilgili konuşmaların hepsinde ‘orta koridor’un yer aldığına dikkat çeken Erol Erkan, şunları söyledi:

“Orta koridorun yine canlanması için çizginin durumunun her kademesini yakından takip ediyoruz. Trans-Hazar Milletlerarası Taşıma Güzergahı Memleketler arası Birliği üyesi olmamız sebebi ile şu an sürecin tüm kademelerine hakimiz. Orta koridorun Gürcistan kısmında demiryolu üretim çalışmalarından ötürü yaşanan aksaklıklar nedeniyle durma noktasına gelen taşımaları, karayolu ve denizyolu nakliyatı ile tamamlayarak kesintisiz taşımayı sürdürdük. Bu sayede Orta koridordan gerçekleşen taşımalarının sekteye uğramadan devam etmesini sağladık.”

Avusturya Demiryolları Rail Cargo ile partner olduklarını da hatırlatan Erkan, “Bu sayede Pasifik Eurasia olarak Avrupa’dan Anadolu’ya araç taşımalarını yalnızca biz yapıyoruz. Firmamızın operasyonel kabiliyetleri sayesinde gösterdiği performans hem yurt içinde hem yurt dışında büyük yankı uyandırdı ve Avrupa Anadolu parkurunda yeni eser çeşitlerinden pek çok talep almaya başladık. Bunun yanı sıra yurt içi araç taşımalarında da epeyce ağır çalışıyoruz” dedi.

Ülkemizin doğu coğrafyasına yönelik farklı parkurlarla ilgili olarak da ağır bir çalışma ve görüşmeler yaptıklarını,  görüşmelerden olumlu sonuç alınacağına inandıklarını tabir eden Erol Erkan, Pasifik Eurasia’nın yeni rotalar oluşturulması ve mevcut rotaların canlandırılması konusunda her vakit üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini söyledi.

“150 milyon TL’lik yatırım ile Köseköy’deki kapasitemizi 3’e katlayacağız”

 Avrupa-Asya-Avrupa taşımalarında kilit noktada bulunan Köseköy Terminali’ne yapacakları yatırımla ilgili proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını anlatan Erol Erkan, şunları söyledi:

“Var olan Gümrüklü Lojistik alanını büyütmek için hazırlanan proje kapsamında Ekim ayında birinci betonu atacağız. Mevcut 10 bin metrekarelik gümrüklü depolama alanını 20 bin metrekare daha büyüterek, toplamda 30 bin metrekarelik bir gümrüklü depolama alanına sahip olacak olan Köseköy terminalinde bugünün sayıları ile yaklaşık 150 milyon TL civarında bir yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımla kapasitemizi yaklaşık 3 kat artıracağız. Bu biçimde operasyonel gücümüzü arttıracak, ihracat ve ithalatı desteklerken, yeşil lojistiğe de daha fazla katkıda bulunacağız.”

Pasifik Eurasia’nın haziran ayında halka açıldığını hatırlatan Erol Erkan, dünyada ve orta koridorda yaşanan aksiliklere karşın, yıl sonunda beklediğimiz ciro amaçlarına ulaşacağız dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen