Sal. May 7th, 2024

Protez tırnak uzun yıllardır kullanılan bir uygulama ama son yıllarda popülerliği oldukça arttı. Çoğunlukla çabuk kırılan tırnak yapısına sahip olanların ya da ellerinin uzun süre bakımlı görünmesini isteyenlerin tercih ettiği protez tırnak, tırnak yeme alışkanlığı olanlar için de iyi bir çözüm olabiliyor. Protez tırnak deforme olan ve sürekli yenilenmesi gereken oje sorununu da ortadan kaldırıyor. Uygulama sayesinde haftalar, hatta aylar boyunca parlak ve bakımlı görünen tırnaklara sahip olmak mümkün olabiliyor. Doğal tırnağa kıyasla 4 kat daha sert yapıda olan protez tırnaklar kolay kolay kırılmıyor, böylece kullanım rahatlığı da sunuyor.

Son zamanların popüler uygulaması protez tırnak hakkında tüm merak edilenleri Etiler merkezli Nail & Lash Brow Bar kurucusu Alina Abrosimova anlattı.

Protez tırnak nedir?

“Farklı malzeme ve tekniklerle kendi tırnağınızın üzerine yapıştırılan yapay tırnaklar” olarak özetlenebilir. Farklı tekniklerle uygulanabilen protez tırnak, jel, akrilik ve polly jel olmak üzere üç farklı malzemeden yapılıyor. Ve tüm bu malzemeler, çok çeşitli renk seçeneklerinden oluşuyor. Malzemelerin dayanıklılığı ise tamamen kullanılan ürünün kalitesiyle ilgili.


Kullanılan malzemeleri biraz açar mısınız? En çok hangisi tercih ediliyor?

Akrilik, protez tırnağın ilk çıktığı zamanlara dayanan, pudra halinde toz bir malzeme. Bu toz, bazı kimyasal sıvılarla birleştirilerek sertleştiriliyor, fakat sertleştirmek için kullanılan sıvının içeriği kimyasallardan oluşuyor. Sonuç olarak akrilik artık uygulayıcı ve müşteriler tarafından pek tercih edilmiyor. Jel malzeme, akriliğe alternatif olarak geliştirildi. Kokusuz, sağlık için tehdit içermeyen bu jel malzeme kısa sürede akriliğin yerini aldı. Son olarak geliştirilen polly jel ise, jel malzemenin parlaklık ve esnekliğini; akriliğin ise sertliğini ve sağlamlığını birleştiriyor. Üstelik akrilik gibi zararlı kimyasallar da içermiyor. Polly jel, bu anlamda uygulayıcı ve kullanıcılar açısından daha çok tercih edilir oldu.

Kullanılan teknikler hakkında bilgi verir misiniz?

Protez tırnak uygulanırken şablon ve tip olmak üzere iki teknik kullanılıyor. Bu teknikler farklı malzemelerle uygulanabiliyor ama temeli, tırnağın ucuna ek yapmak ya da altına kalıp desteği vermeye dayanıyor. Hangi teknik uygulanırsa uygulansın protez tırnak, birkaç aşamadan oluşuyor; biraz el işçiliği ve incelik gerektiriyor, bu nedenle ortalama 2 saat sürüyor.


Protez tırnağın kalıcılığı ne kadar? Kalıcılığı artırmak için özel bakımlar gerekiyor mu?

Evet, tırnaklar protez tırnakla beraber uzamaya devam ettiği için 3-4 haftada bir bakım gerektiriyor. Aslında bakım uygulaması, bir tür protez yenileme işlemi oluyor. Tırnaklarınız uzadıkça protez ile doğal tırnak arasında bir boşluk oluştuğu için bu boşluklar dolduruluyor deforme olan tırnaklar düzeltiliyor. Kalıcı ojeleri yenileniyor. Düzenli yaptırılan bakım işlemleriyle protez tırnak aylar boyunca kullanılabiliyor.

En çok merak edilen sorulardan biri de protez tırnağın doğal tırnağa zarar verip vermediği…

Burada protez tırnağa hazırlık ve çıkarma aşaması önem kazanıyor. Hazırlık aşamasında doğal tırnağın yağdan arındırılması, kullanılan törpü ve başlıklar çok çok önemli. Arındırma aşamasında aşırıya kaçan törpüleme ya da uygun törpünün ve başlığın kullanılmaması doğal tırnağa zarar veriyor. Törpü işlemi, çıkarma işleminde de yapılıyor ve eğer doğal tırnağa elektronik törpülerle uygulama yapılırsa yine tırnağa zarar veriliyor. Dolayısıyla burada gidilen merkez, kullanılan malzemelerin kalitesi ve uygulamayı yapan kişi çok büyük önem taşıyor. Protez tırnak uygulamasının, kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılması, zararlı kimyasallar içermeyen, kaliteli malzemelerin kullanılması gerekiyor. Bu kriterlere uygun işlem yapıldığında protez tırnak, doğal tırnağa zarar vermiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen