Per. May 9th, 2024


Y. İç Mimar Ömer Atakan’ın 2. ferdî standı “Back To the 80’s Audiovisual Pop Arka Exhibition” 23 Eylül Cumartesi günü Kalebodur’un destekçisi olduğu Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Goba Sanat Galerisi’nde açılışını yapacak. Ekim ayı sonuna kadar sanatseverlerin gezebileceği stant, 80’li yılların sinema, müzik ve spor alanındaki tanınan kültürüne görsel ve işitsel bir seyahat yapmamızı sağlıyor. 

Sanatçının 70×50 cm. 200 gr. Schoeller kağıt üzerine kurşun kalem, çini mürekkebi, marker, pastel ve akrilik kullanarak ortaya çıkarttığı, grafik anlatım, çizgi roman ve tanınan kültürün sanatsal buluşması olarak tanımlanabilecek bu eserler, hem 1950’lerin sonlarında ortaya çıkan Pop Arka sanat akımına hem de 90’lı yıllar öncesi bilgisayar kullanılmadığı vakitlerde illüstrasyon sanatı ile yapılan sinema afişlerine de bir gönderme aslında. 

Faber-Castell’in katkılarıyla gerçekleşecek olan stantta, Star Wars, Top Gun, Rocky, Back To The Future üzere 80’li yılların ikonik sinemaları ve Depeche Mode, Duran Duran, Wham!, Pet Shop Boys üzere yeniden o yıllara damga vuran müzik kümelerinin sanatkarın yarattığı kompozisyonlar içinde yer aldığı yapıtları izleyenler de görsel ve işitsel manada 80’li yıllarda bir vakit seyahatine çıkacaklar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen