Sal. May 7th, 2024

Söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu ancak şimdi iş birliğini her iki taraf da resmi olarak onaylandı. Evet, Nike ve Tiffany & Co., Nike Air Force 1 Low’u yeniden tasarladı.

Geçen hafta, yeni olduğu iddia edilen spor ayakkabının bazı sızdırılmış fotoğrafları çevrimiçi olarak yayınlandı ve bu, birçok spor ayakkabı severin kalbinin daha hızlı atmasına neden oldu. Ancak taraflar bu projeyle ilgili resmi bir açıklama yapmamıştı. Şimdi ise hem Nike hem de Tiffany, Instagram’da yeni iş birliğini duyurdu. Bunu, üzerinde Nike swoosh logosu, “Efsanevi Bir Çift” yazısı ve ünlü Tiffany mavisi renginde bir ayakkabı kutusunun olduğu bir fotoğrafla yaptılar.

Tiffany ve Nike, resmi adıyla “Nike x Tiffany & Co. Air Force 1 1837” spor ayakkabısının 7 Mart’ta piyasaya sürüleceğini bildirdi. Air Force 1 ayakkabının, 40. yıl dönümünü kutlamak için tasarlanan düşük bilekli modelin fiyatı 400 dolar.

Bir basın açıklamasına göre, sınırlı miktarlar Nike Snkrs uygulaması ve “Kuzey Amerika’daki belirli Nike ortak perakende mağazaları” ile birlikte Amiral Gemisi Next Door SoHo mağazası da dahil olmak üzere New York City’deki iki Tiffany konumunda satın alınabilecek.

Spor ayakkabı (geçen hafta sızan görüntülerde gösterildiği gibi) siyah süetten yapıldı; Tiffany mavisi bir logo ve Tiffany’nin klasik “Tiffany’ye Dönüş” koleksiyonuna övgü olarak tasarlanmış som gümüş topuk plakası dikkat çekiyor.

İki şirket burada durmuyor. Tiffany ayrıca, fiyatları 250$ ile 475$ arasında değişen bir dizi ortak markalı, spor ayakkabı merkezli som gümüş aksesuarlar da üretiyor. Koleksiyon, bir zincire takılı düdük, ayakkabı çekeceği, ayakkabı fırçası ve spor ayakkabı bağcıkları içeriyor. Aksesuarlar, Tiffany’nin web sitesinde satın alınabilecek.

Bu iş birliği ile Tiffany, ayakkabı sektörüne ilk adımını atmış oluyor.

2005 yılında mücevher tasarımcısı Nicholas Tershay (Nicky Diamonds olarak da bilinir), Nike tarafından skater markası Diamond Supply Co. adına bir çift ayakkabı tasarlaması için görevlendirildi. Mücevher markası Tiffany, burada kategori potansiyelinin resmi olmayan bir tadını aldı. Çünkü, kabartma makinesi ile yapılmış siyah timsah derisi kenarlıkları ve Tiffany mavisi deri arka planına karşı gümüş detayın bulunduğu sneaker, “Tiffany” olarak adlandırıldı. Tiffany tasarımın bir parçası olmamıştı, ancak sneaker klasik olarak kabul edildi ve Sotheby’nin web sitesinde 3.850 $ değerinde satıldı.

Bu, her iki tarafın büyük bir iş birliğine giriştiği ilk sefer değil. Nike, yakın zamanda Jacquemus ile iş birliği yaptı. Tiffany, 2021’de LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton tarafından satın alınmasından bu yana artan sayıda marka iş birliğine girdi. Kuyumcu, Supreme, Fendi ve Patek Philippe’in yanı sıra sanatçı Daniel Arsham ve The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts gibi şirketlerle iş birliği yaptı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen