Cts. May 18th, 2024


Küresel CemFuels Konferansı’nda konuşan TÜRKÇİMENTO Etraf ve İklim Değişikliği Müdürü Canan Derinöz Gencel, dünyanın en büyük özel alternatif yakıtlar konferansı ve standı olarak kabul edilen konferansta buluşan dünya çimento sanayicilerine öncelikle Türk çimento bölümü hakkında yeni bilgileri aktardı. 

Türk çimento bölümünün yeşil dönüşüme hazırlığının her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyen Canan Derinöz Gencel, “Bu süreci biz üreticiler olarak bir fırsat olarak kıymetlendiriyor, çalışmalarımızı bu kapsamda yürütüyoruz” vurgusunu yaptı. Gencel, kelamlarını şöyle sürdürdü: 

“Türk çimento bölümü olarak yeşil dönüşüme ahenk, alternatif yakıt ve hammadde kullanımı, güç verimliliği üzere değerli hususlar üzerinde çalışıyoruz. Düşük karbonlu üretim noktasında öncü bölümler ortasında yerimizi alıyoruz. Emisyon azaltımı emeliyle kesim olarak alternatif yakıt kullanımına büyük ehemmiyet veriyoruz. Hesaplarımıza nazaran 2022 yılında 1,6 milyon ton atık kullanarak %10,1 oranında alternatif yakıttan güç elde ettik. Biyokütle içeren yakıtlar sera gazi emisyonları açısından nötr özelliğe sahiptir. Münasebetiyle biyokütle içeren alternatif yakıtların tedariki ve kullanımı dalımızın önceliğidir. Lakin mevcut durumda ülkemizde bu cins alternatif yakıt, kesimimizin talebini karşılayacak seviyede değil.”

 

TÜRKÇİMENTO’YA KÜRESEL CEMFUELS ÖDÜLÜ

Global CemFuels Konferansı etkinliğinde ayrıyeten düzenlenen ödül merasiminde TÜRKÇİMENTO “Atık Kullanımına Dayanakta Üstün Uğraş Ödülü”ne layık görüldü. Mükafatı TÜRKÇİMENTO ismine alan Çevre ve İklim Değişikliği Müdürü Canan Derinöz Gencel, “TÜRKÇİMENTO olarak üyelerimizin atık kullanımını artırmaya yönelik verdiğimiz takviyeyle bugün bu mükafatı almaktan memnunluk duyuyoruz. Bu ödül için tüm dal temsilcilerimize ve çalışma gruplarımıza çok teşekkür ederiz.” biçiminde konuştu. 

 

 

TÜRKÇİMENTO Hakkında

TÜRKÇİMENTO, 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 52’si entegre, 16’sı öğütme tesisi olmak üzere, toplam 68 tesisi temsil etmektedir. TÜRKÇİMENTO, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en kıymetli malzemeyi üreten çimento kesiminin Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş bir temsilcisidir. Türkiye çimento bölümünün milletlerarası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÜRKÇİMENTO, tıpkı vakitte araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, memleketler arası iş birliği, sertifikasyon, sektörel data derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve öbür ilgili kuruluşlarla iş birliği üzere birçok sorumluluğu da muvaffakiyetle üstlenmiştir. Avrupa Çimento Birliği’nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÜRKÇİMENTO, Türkiye çimento bölümünün milletlerarası münasebetlerini de yürütmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen