Per. Eki 17th, 2024

Yasaklı köpek ırklarının kayıt altına alınması ve kısırlaştırılması için verilen mühlet 14 Ocak’ta sona eriyor. Kelam konusu yasaklı ırklardan birine sahip olan hayvan severlere takviye olmak için Nevşehir Belediyesi Hayvan Kasabası’nda kısırlaştırma ve çip takma süreçlerini fiyatsız olarak gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; yasaklı çeşitler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının kısırlaştırılarak 14 Ocak’a kadar kayıt altına alınması gerektiği hatırlatıldı.

Yetkililer ayrıyeten, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5199 sayılı kararı ile bu ırkların kayıt evraksız, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamayacağı, halkın ağır bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklara sokulamayacağını belirtti.

Bu köpek tiplerini besleyenlerin kesinlikle kısırlaştırma ve mikroçip takması gerektiğine işaret edilen açıklamada, “Tehlikeli ırk diye belirlenen köpekler için son kısırlaştırma tarihi 14 Ocak olarak belirlendi. ‘Hayvanları Müdafaa Kanunu’na nazaran bu hayvanlar, veteriner kliniklerinde kısırlaştırılacak ve mikroçip takılacak. Bu kurala uymayanlara 11 bin, hayvanları sokağa terk edenlere ise 30 bin lira idari para cezası kesilecek. Tehlike arz eden yasaklı ırk köpek sahiplerine takviye gayesiyle bu cins köpeklerin kısırlaştırması ve mikroçip takma süreci Nevşehir Belediyesi Hayvan Kasabası’nda fiyatsız olarak yapılacak.” denildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile birlikte Hayvan Kasabası’na getirilen köpekler burada kısırlaştırılıp sahiplerine teslim edilecek. Kısırlaştırılan ve mikroçip takılan köpeklerin kayıt altına alınma süreci ise Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Hayvan Kasabası’nın (0384) 502 21 22 Nolu telefonunu arayabilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen