Cum. Eki 18th, 2024

BELDE A.Ş. tarafından Kocaeli genelinde işletilen yol üstü otoparkların fiyat tarifeleri yenilendi

Kocaeli’nin çeşitli yerlerinde bulunan yol üstü otopark fiyatlarında tarife değişikliğine gidildi. BELDE A.Ş. tarafından yapılan açıklamada yeni tarifelerin 17 Ocak Pazartesi gününden itibaren uygulamaya konulacağı bildirildi.

İLK 15 DAKİKA ÜCRETSİZ

BELDE A.Ş. tarafından Kocaeli genelinde işletilen yol üstü otoparkların fiyat tarifeleri yenilendi. Birinci 15 dakika fiyat alınmayacak olan tarifeler kapsamında gaziler ve şehit ailelerine ilişkin araçlar 3 saat fiyatsız parklanma yapabilecek. Engelli aracı, aracın engelli tarafından kullanılması yahut engelli aracını refakatçisi kullandığında engellinin araç içinde olması halinde fiyatsız olarak faydalanabilecek. Engelli aracı tahsis edilen engelli park yeri haricindeki kısımlara park ettiğinde fiyat tarifesine tabi olacak.

KARAMÜRSEL’DE SABİT TARİFE

Görevli araçların en çok 2 saat park edebileceği yeni tarife kapsamında Karamürsel İlhan Çınar Alanı’nda 5 TL’lik sabit fiyat uygulanacak. Öteki ilçelerde ise belirlenen tarifeler üzerinden fiyatlandırma yapılacak.

TARİFELER İLÇELERE NAZARAN BELİRLENDİ

0-1 saatlik parklanmada İzmit için 7 TL, Gebze için 6 TL ve öteki ilçeler için 5 TL’lik tarifeler geçerli olacak. 1-2 saatlik parklanmada ise İzmit için 14 TL, Gebze için 11 TL ve başka ilçeler için 9,5 TL fiyat alınacak. 2-3 saatlik parklanmada ise İzmit için 18 TL, Gebze için 15,50 TL ve başka ilçeler için 14 TL’lik tarifeler uygulanacak. 3 saatten sonra devam eden parklanmalarda her saat için 1 saatlik fiyat tarifesi geçerli olacak.

YOL ÜSTÜ OTOPARK FİYAT TARİFELERİ

ZAMAN

İZMİT TARİFESİ

(₺)

GEBZE TARİFESİ

(₺)

DİĞER İLÇELER TARİFE (₺)

0-1 SAAT

7,00 ₺

6,00 ₺

5,00 ₺

1-2 SAAT

14,00 ₺

11,00 ₺

9,50 ₺

2-3 SAAT

18,00 ₺

15,50 ₺

14,00 ₺

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen