Pts. May 13th, 2024


Gölcük Belediyesi ve İhsaniye Ziraî Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen 29.Yeşil İhsaniye Elma Şenliği, en yeterli elma ve armut üreticilerinin ödüllendirildiği merasim ile sona erdi.

 

İhsaniye’de yetiştirilen meşhur elma ve Gölcük armudunu tanıtmak, pahalı müstahsillerimizi desteklemek emeliyle düzenlenen 29.Yeşil İhsaniye Elma Şenliği, ödül merasimi ile tamamlandı. Gölcük Belediyesi ve İhsaniye Ziraî Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen şenliğin ödül merasimi Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda gerçekleştirildi. Merasime; Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Lideri Kemal Yavuz, MHP İlçe Lideri Derya Çavdar, CHP İlçe Lideri Mehmet Uzuner, Saadet Partisi İlçe Lideri Mustafa Özsoy, Gölcük İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Gölcük İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İhsaniye Ziraî Kalkınma Kooperatifi Lideri Yusuf Ziya Şiddetli, müstahsiller ve aileleri katıldı. 

 

EN UYGUN ELMA VE ARMUT ÜRETİCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Festival kapsamında; İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesinde 83 müstahsilin ihtimamla yetiştirdikleri 138 sandık dolusu elma ve armutlar, müsabaka için teslim edildi. Teslim edilen eserler ortasından heyet üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren müstahsillere mükafatları Kervansaray’da düzenlenen merasimde Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer tarafından takdim edildi. 

 

BAŞKAN SEZER’DEN ÜRETİCİLERE TEŞEKKÜR

Törende; şenliğin Gölcük’ün lezzetiyle ünlü elma ve armutlarının tanıtımı için kıymetli olduğuna değinen Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, “Ödül alan müstahsillerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor, yarışımıza katılan bedelli müstahsillerimize ve şenliğimize kapanış programına katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.   

 

DERECEYE GİREN MÜSTAHSİLLER

Golden Delicious Kategorisi ; 1. Arif İnceoğlu, 2.Emre Karakaş, 3. Zafer Gövez, 4. Hüseyin İnceoğlu, 5.Ahmet Denizli. Granny Smith: 1. Fatih Bayraktar, 2. Yusuf Denizli, 3. Bahri Batu, 4. Hüseyin İnceoğlu, 5. Mustafa Gürdal. Starking Delicious: 1.Hüseyin İnceoğlu, 2.Zafer Gövez, 3.Emre Karakaş, 4.Fahri Batu, 5. Refik Başoğlu. Starkrimson Delicious: 1.Fatih Bayraktar, 2.Arif İnceoğlu, 3.Refik Başoğlu, 4. Sedat Fidan, 5.İhsan Atabaş. Gölcük Armudu: 1.Arif İnceoğlu, 2.Mustafa Gürdal, 3.Nurettin Karakaş, 4.Oktay Öner, 5.Emre Karakaş

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen