Cum. May 3rd, 2024

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısını yüzeyi için ayıralım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Süslemek için;

  • Haşhaş

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel uygun bir yoğurma kabın içerisine bir su bardağı ılık suyu alalım üzerine bir yemek kaşığı doruklu olacak biçimde toz şekeri, daha sonra bir paket kuru mayayı ek edelim ve şekerler eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sonra yarım su bardağından bir parmak eksik olacak halde sıvı yağını ek edelim, bu tanımımda bir adet yumurta kullandım, yumurtanın beyazını hamuru için kullanıyorum sarısını ise açmalarımızın yüzeyi için kullanacağım.
  3. 1 tatlı kaşığı tuzu ek ediyorum sevgili arkadaşlarım tuzu damak zevkinize nazaran azaltabilir yahut çoğaltabilirsiniz.
  4. Daha sonra denetimli bir halde unumu ek ediyorum çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor. 4 su bardağı un kullandım siz her ihtimale karşı denetimli bir biçimde unumuzu ek edin.
  5. Hamurumu güzelce yoğurduktan sonra hamurumu toparlıyorum, üzerine hava girmeyecek formda kapatıyorum ve 15 dakika dinlendirmeye bırakıyorum.
  6. Dinlenin hamurumun havasını alıyorum daha sonra tezgahımın üzerine alıyorum itinasız toparlayıp hamurumu gelişi hoş kesiyorum.
  7. Daha sonra 10 tane beze yaptım isterseniz biraz daha küçük yahut biraz daha büyük açmalar da hazırlayabilirsiniz.
  8. 10 tane bezi yaptıktan sonra üzerine birer tatlı kaşığı olacak formda margarini yerleştirdim bezelerimin üzerine kapattım ve 10 dakika bezelerimi margarin ile birlikte dinlenmeye bıraktım.,
  9. Daha sonra parmak uçlarımla hafif dokunarak bezemi açıyorum çok bu türlü çekiştirmenize gerek yok çok bastırmanıza gerek yok hafif kibar dokunuşlarla bezenizi açabilirsiniz.
  10. Ne kadar büyütürseniz ne kadar incecik açarsanız o kadar hoş çıtır çıtır açmalarınız olacaktır.
  11. Tek tarafından rulo halinde sarıyorum bütün bezelerimi tıpkı hali veriyorum
  12. Bütün bezelerime rulo biçimine verdikten sonra elimle bezelerimi kendi etrafında sarıyorum ve iki ucunu sıkıca birleştiriyorum ve yuvarlak formlar veriyorum.
  13. Yağlı kağıt sermiş olduğum fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde açmalarımı yerleştiriyorum, üzerine ayırmış olduğum bir adet yumurta sarısını her tarafına değecek biçimde sürüyorum.
  14. Üzerine süslemek için ben haşhaş kullandım isterseniz çörek otu yahut susam da kullanabilirsiniz. Hazırlamış olduğum açmalarımı ben sıcak fırında bir 10 dakika kadar mayalandırdım.
  15. Daha sonra fırının fırınımın ayarını 190 dereceye aldım ve ben toplamda 25 dakikada açmalarımı pişirdim. Pişme mühleti fırından fırına değişebilir kesinlikle denetimli olalım.
  16. Açmalarımızın üstü altı güzelce kızarana kadar pişirelim. Evet sevgili arkadaşlarım benim açmalarım servise hazır deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun diyorum.

Not:Ben haş haş ile süsledim dilerseniz çörek otu yahut susam ile süsleyebilirsiniz

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen