Sal. May 7th, 2024


Ekosistemini dönüştürme odaklı bir yaklaşımla sürdürülebilir eserler ve hizmetler geliştirmeye devam eden Allianz Türkiye, ülkemizde sayısı süratle artarak 42 bine ulaşan elektrikli arabaları garanti altına alacak yeni bir eser geliştirdi. Allianz Türkiye’nin yeni Elektrikli Araç Kasko Sigortası eseriyle, yüzde 100 elektrikli arabalar ve kamyonetler için, Allianz Kasko Kapsamlı Paket’in sunduğu çarpma, çarpışma, hırsızlık, sarsıntı, sel, dolu, doğal afet üzere geniş kapsamlı pek çok teminata ek olarak; duvar tipi şarj ünitesi, şarj kablosu, adaptör ve bataryanın ziyan görmesi üzere elektrikli araç sahiplerinin karşılaşabileceği özel durumlara ait teminatlar da sunuluyor.

 

Allianz Türkiye’nin sürdürülebilirlik stratejisinin, bir tertip olarak yalnızca kendisini değil, sunduğu eser ve hizmetleriyle ekosistemini de dönüştürmek olduğunu söyleyen Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, “iyi bir etraf için” iklim değişikliğiyle çabayı ve düşük karbon iktisadını desteklemeyi önceliklendirdiklerini, sürdürülebilir kalkınma maksatlarından “İklim Eylemi” için paha yaratmaya devam ettiklerini iletti. Gürkan, yeni adımlarını, Türkiye yollarında sayıları süratle artan elektrikli araçlar için atmaktan memnunluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Allianz Türkiye olarak iklim değişikliğiyle çabayı ve düşük karbon iktisadını destekleyen eserler sunmaya devam ediyoruz. Etraf dostu ‘Yuvam’ sigortası, yenilenebilir güç sigortası, Türkiye’de bir birinci olan çatı tipi güneş gücü paneli sigortası üzere eserlerimizden oluşan portföyümüze artık de elektrikli araç kasko sigortasını ekledik. TÜİK datalarına nazaran Türkiye’de trafiğe kayıtlı elektrikli araba sayısı, geçen yılın sonuna nazaran yaklaşık yüzde 184 artarak, ağustos sonu prestijiyle 42 bine ulaştı. Bu hoş gelişmeyi sürdürülebilirlik stratejimizin de çizdiği yolda biz de sigortacı kimliğimizle desteklemekten, bu sayının daha da ileriye taşınabilmesini teşvik etmekten memnunluk duyuyoruz.”

 

Yolda şarjı biten araçları istasyona götürme hizmeti

 

Yeni Elektrikli Araç Kasko Sigortası eseri, elektrikli arabanın duvar tipi şarj ünitesindeki duvar kutusu ve indüksiyon plakası ile araç içindeki şarj kablosu ve adaptörünün kaza sonucu ziyan görmesi, çalınması yahut kemirgenlerin ziyan vermesi üzere durumları teminat kapsamına alıyor. Aracın şarj edilmesi sırasında sigortalı yahut üçüncü şahısların, şarj kablosu kaynaklı kazaya uğraması da teminat altına alınıyor. Araç bataryasının kaza üzere durumlarda ziyan görmesinin yanı sıra, araç birinci tescil tarihinden itibaren araç 3 yaşını doldurana kadar hasar anında muafiyet uygulanmadan teminat altında oluyor. Yıldırım ve fırtına üzere hava olaylarının akım kaynaklı ziyanları da teminata dahil olurken, aracın yolda şarjının bitmesi durumunda en yakın şarj istasyonuna götürülmesi için asistans hizmeti sunuluyor. Elektrikli Araç Kasko Sigortası, aracı amaç alan hacker taarruzları sonrası araç elektroniğinde oluşacak meselelere karşı da teminat sunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen