Çar. May 15th, 2024


APY Ventures, kanser teşhisi tahlilleri geliştiren Cellsway’e 200.000 Euro yatırım yaptı. Bu yatırımla bir arada, Cellsway’in bu vakte kadar aldığı yatırım meblağı 4 Milyon Euro’ya ulaştı. Yatırımın yanı sıra TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Fonlarından ise toplam 1 Milyon Euro da hibe dayanağı almıştı.

 

2015 yılında ODTÜ BiyoMEMS araştırma kümesi spin-off’u olarak kurulan Cellsway, biyomedikal uygulamalar için mikroakışkanlar ve çip üzerinde laboratuvar sistemlerinin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Biyomedikal mikrosistem teknolojisi alanında global bir oyuncu olma vizyonuyla; şirketin misyonu, bilgi birikimini ve patentli teknolojisini kanser alanında karşılanmamış gereksinimlere yönelik yenilikçi tahliller sunacak formda ticari eserlere dönüştürmek ve kanser teşhisi ve tedavisi için altın standardı belirlemektir. 

 

Cellsway, kanserin takibi, tedavinin yönlendirilmesi ve ilaç seçimi bahislerinde klinisyenlere yardımcı olmak hedefiyle kolay bir kan örneğini kullanan bir sıvı biyopsi platformu geliştirmektedir. Bu platformda patentli mikro akışkan teknolojisi ile Sirkülasyondaki Tümör Hücrelerinin (CTC) kan örneğinden süratli ve aktif biçimde izole edilmesi sağlanmakta, daha sonrasında ise geliştirdiğimiz akış-aşağı tahlil testleri ile CTC’lerin tanımlanması ve karakterizasyonu mümkün olmaktadır.  Böylece klinisyenlere kanserin teşhisi, tedavi seçimi ve takibinde klinik olarak uygulanabilir datalar sağlanmaktadır. 

 

Yatırımlarına ait açıklamalarda bulunan APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli“Sağlık alanında derin teknoloji üzerine çalışmak teşebbüsçüler için hem mühlet olarak hem maliyet manasında bir oldukça güç, lakin Cellsway ticarileşmiş eseri ile rakiplerinden müspet ayrışmakta. Yönettiğimiz Bilişim Vadisi ve Ostim GSYF’ler ile yazacaklarına inandığımız muvaffakiyet öyküsünde biz de yer aldığımız için hayli mutluyuz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen