Pts. May 13th, 2024


 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında başlattığı Sarsıntı Master Planı çalışmaları kapsamında “Deprem Konferansı” düzenlenecek. Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Alper Birincisi, Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner’in konuşmacı olarak katılacağı konferansta sarsıntı gerçeği bir kere daha masaya yatırılacak. 

 

İl Afet Risk Azaltma Planı’na (IRAP) nazaran, Zelzele Master Planı hazırlama uyumu vazifesi verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda birincisi geçen yıl Çalıştay-2022 olarak düzenlenen etkinlikler dizisi 2 Ekim Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Konferans-2023 başlığı ile devam edecek.

AKADEMİSYENLER SARSINTISI ANLATACAK

Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Alper Birincisi, Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner’in konuşmacı olarak katılacağı konferansta zelzele riski ve zelzele öncesinde yapılması gerekenler ve Akdeniz’de tsunami bahisleri ele alınacak. Konferansta gündeme gelecek hususlar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılından bu yana çalışmaları sürdürülen Sarsıntı Master Planı’nın hazırlık çalışmalarına da katkı sunacak. 

DEPREM ŞUURU ARTTIRILACAK

Konferansta sarsıntı teknik boyutuyla ele alınırken, vatandaşlara yönelik olarak da sarsıntı şuuru ve farkındalığı ile sarsıntıdan evvel, sırasında ve sonrasında neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapılacak. Zelzele şuurunu arttırmak ve vatandaşlara zelzele anında sergilenmesi gereken gerçek davranışları göstermek gayesiyle getirilen sarsıntı simülasyon tırı; 2 Ekim 2023 tarihinde Antalya Atatürk Kültür Merkezi önünde, 3-4 Ekim 2023 tarihleri ortasında ise Antalya Karaalioğlu Parkı’nda 10.00-18.00 saatleri ortasında fiyatsız olarak hizmet verecek.

SİMÜLASYON ODASINDA ZELZELE EĞİTİMİ 

Deprem Simülasyon Eğitim Tır’ı içindeki 6m x 2.40 m alana yerleştirilen oturma odası ve mutfaktan oluşan simülasyon odasında, katılanlara 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli Depremi’nin Sakarya’daki hissedilişi yaşatılacak. Bu uygulama ile vatandaşların zelzele şokunu atlatarak kendilerini ve etrafındakileri mümkün bir afete hazırlamasına yardımcı olunması hedefleniyor. Simülasyon tırında kolay tedbirler alarak afet riskinin azaltılabileceği, kendimize ve etrafımızdakilere afetten sonra yardım edebilmek için hazırlıklı olmamız gerektiği ve sarsıntı anında korunma kültürünün oluşturulması gerektiği anlatılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen