Paz. Nis 28th, 2024


Tacikistan’da düzenlenen Milletlerarası Duşanbe Yatırım Formu 2023’e katılan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, sanayi ve tarımla kalkınan Bursa’yı tanıtma vazifesini üstlendi. Tacikistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından davet edilen Lider Dündar, farklı ülkelerden devlet yetkilileri ve iş insanlarıyla temaslarda bulundu. Merasimde bir de konuşma yapan Dündar, Bursa’nın ekonomik bilgilerini ve ihracatını anlattı.

Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, Tacikistan Devlet Başkanlığı tarafından düzenlenen Milletlerarası Duşanbe Yatırım Forumu’nun açılış merasimine katıldı. Merasime Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Marat Hüsnullin, Kazakistan Başbakan Yardımcısı, Hükümet Ofisi Lideri Galimcan Koyşıbayev’in yanı sıra öbür devletlerden üst seviye konuklar, ilgili Bakanlık ve dairelerinin yöneticileri de katıldı.

BURSA 195 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Uluslararası Duşanbe Yatırım Formu’nda konuşan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, Bursa’nın Türkiye ve Dünya için çok değerli bir kent olduğunun altını çizerek, 195 ülkeye ihracat yapan bir kentte hem endüstrinin hem de tarımın her geçen gün geliştiğini, büyüdüğünü söyledi.

17 Organize Sanayi Bölgesi’yle Türkiye’nin üretim üssünün Bursa olduğunu belirten Dündar şunları söyledi: “Bursa 17 OSB ile Türkiye’nin en fazla OSB’sine sahip kent pozisyonundadır. Bursa’da dokumacılık, otomotiv, makine- metal imalatı, tarıma dayalı sanayi ve besin, mobilya üzere dallar ön plana çıkmaktadır. Öne çıkan dallarının yanında Bursa, raylı sistemler, havacılık, savunma üzere yükselen kesimleri ile de yüksek teknolojili eserler üretiyor. Bursa’nın ihracatı geçtiğimiz yıl 16 milyar 162 milyon 737 bin dolara ulaştı. Bursa’dan 195 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Endüstrinin dışında Bursa birebir vakitte bir tarım kentidir. Verimli topraklarında sayısız tipten meyve ve zerzevat yetişmektedir.”

Başkan Dündar’ı dinleyen yetkililer tıpkı vakitte Bursa’nın tanıtım sinemasını izlediler.

TEMASLARDA DA BULUNDU

Başkan Dündar, beraberindeki heyetle birlikte Tacikistan’da bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi. Birinci ziyaretini Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Uğur Acar’a yapan Dündar, daha sonra Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknoloji Bakan Yardımcısı Timur Yoribel ve Tacikistan Cumhuriyeti İktisat ve Kalkınma Bakanı Ashurboy Solehzoda ile bir ortaya geldi. Her iki görüşmede de karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, Bursa’daki iş insanlarının yatırım ve ticaret yapabilecekleri alanlar konuşuldu.

Başkan Dündar, ayrıyeten Khatlon eyaleti Bokhtar Belediye Lideri Feyzullah Barotzoda, Kushoniyon Belediye Lideri İkromiddin Valizoda’yı da makamında ziyaret etti.

BURSA’YI TANITMA FIRSATI BULDU

Forum çerçevesinde düzenlenen Central Asia Expo fuar alanını da gezen Dündar, buradaki yabancı medyaya Bursa ve Türkiye’deki yatırım fırsatları hakkında röportaj verdi. Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Uğur Acar’ın da eşlik ettiği programlar sonrasında Duşanbe Belediye Lider Yardımcısı Sidjouddin Salomzoda ve Tacikistan Yatırım Ajansı Lideri Sadi Kodirzoda ile ikili görüşmeler gerçekleştiren Dündar, Bursa’nın doğal ve tarihi hoşluklarını de anlatmayı ihmal etmedi.

Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, Tacikistan’daki temasları çerçevesinde Duşanbe TİKA Başkanlığı’nı da ziyaret ederek vazifeye yeni atanan TİKA Koordinatörü İbrahim Ethem Ünal’a muvaffakiyetler diledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen