Sal. Nis 30th, 2024


Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde vilayet sonları içinde faaliyet gösteren tarımsal kooperatiflerin bir ortaya gelmesi ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin satış ve pazarlama konusundaki çalışmaları üreticilere kazandırmaya devam ediyor. Muğla hudutları içerisinde üretilen ve Büyükşehir Belediyesi Distilasyon tesisinin büyük katkı sağladığı tıbbi aromatik bitkilerden 300 litre kekik yağı, 300 litre adaçayı yağı, 300 litre lavanta yağı elde edildi ve satışı Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi aracılığıyla gerçekleştirildi. 

Güçbirliği ile Birinci Satış Yurtdışına 3 Ton Tahinle Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde kurulan Ziraî Güçbirliği Kooperatifi 900 litre lavanta, adaçayı, kekik yağı satışından evvel de İspanya, Fransa ve Kore’ye 3 ton tahin, Katar, İsviçre, Almanya, İngiltere ve Fransa’ya 2 ton çağla turşusu, büyük marketler zincirine çilek satışlarını gerçekleştirmiş, üreticilere büyük katkı sağlamıştı.

Güçbirliği Kooperatifi Lideri Fatih Öztürk; “Muğla’nın ürünlerini yurtiçi ve yurtdışına satıyor, üreticilerimize kazandırıyoruz.”

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Lideri Fatih Öztürk hususla ilgili yaptığı açıklamada Muğla’nın verimli topraklarında üretilen eserleri yurt içi ve yurt dışına kooperatifler aracılığıyla pazarlamaya, üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmesini sağlamaya devam ediyoruz dedi ve Güçbirliği’nin kurulmasında, bugünlere gelmesinde büyük dayanağı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Fatih Öztürk; “Bölgemizde üretilen kekik, adaçayı, lavanta, defne, biberiye,nane, okaliptüs, karabaş otu üzere eserleri Muğla Büyükşehir Belediyemizinkurduğu Distilasyon tesisinde işleyerek katma kıymet yaratıyoruz. Bu sayedeüreticilerimizin eserleri kıymetlenmiş oluyor ve karlarımız artıyor. Muğlabölgesinde üretilen öbür eserler ile ilgili de Muğlalı üreticilerimizin kazanmasıiçin mahallî, ulusal, memleketler arası görüşmelerimiz devam ediyor. Bugüne kadaryurtiçi ve yurt dışına susam, tahin, çilek satışları gerçekleştirdik ve büyükmarketler zinciri ile mutabakatlar yaptık. Üreticilerimizin kazanması ve üretmesiiçin Güçbirliği ile olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Gürün; “Üreten köylümüz, kooperatiflerimiz Muğla’da tekyumruk oldu”

Muğla’nın verimli toprakları, başat eserleri ile Türkiye’nin çok değerli bir tarım kenti olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün Muğla’da oluşturdukları Ziraî Güçbirliği Kooperatifi ile üreticinin emeğinin karşılığını ziyadesiyle aldığını belirtti.

Başkan Gürün; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100.yılına girerken, onun gösterdiği hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Üreten köylü milletin efendisidir diyen ve tarıma, üretime büyük kıymet veren Ata’mızın yolunda bizlerde bereketli topraklara sahip Muğla’mızda üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapmak için çalışıyoruz. Mahallî tohumdan, toprak tahliline birçok hizmeti hayata geçirdiğimiz Muğla’mızda üretim kooperatiflerimizi de tek çatı altında topladık. Üreten köylümüz ve onların ürettiği eserleri güçlerini birleştirerek pazarlayan kooperatiflerimiz Muğla’da tek yumruk oldu. Muğla’mızın eserleri Edirne’den Kars’a, İspanya’dan Fransa’ya ulaşıyor, üreticimiz kazanıyor, Muğla kazanıyor” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen