Per. May 9th, 2024


Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, Mütareke’nin imzalandığı ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Mudanya’dan, Cumhuriyet’in yönetildiği Çankaya’ya yürüyor. Mütareke’den Cumhuriyet’e 100 Yıl Meşalesi” adıyla düzenlenen yürüyüş, Mütareke Meskeni önünde düzenlenen merasimle başladı.

Gökyüzüne barış güvercinlerinin uçurulmasının akabinde Cumhuriyet meşalesi yakıldı. Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, halk ve sporcularla birlikte yürüyüşe başladı.

Mütareke konutu önünde konuşma yapan Lider Hayri Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin kuruluşu yolunda Kurtuluş Savaşı zaferlerini, bu zaferlerin masa başında antlaşmalarla taçlandırılmasını ve Lozan’a giden yolda Mudanya Mütarekesi’nin değerini vurgulamak için yürüyoruz. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızdan, tüm dünyaya bir defa daha birlik, beraberlik ve barış mesajları verecek, ‘İlelebet Cumhuriyet’ diyeceğiz” sözlerini kullandı.

Güzergah boyunca vilayet ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyacak sportmenler Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin de Lider Türkyılmaz’a eşlik etti. Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, yürüyüşün birinci gününde Mudanya’dan Kestel’e ulaşacak, güzergahtaki ilçelerde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen