Per. May 9th, 2024


 

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek tarafından Ağustos ayında temeli atılan Güneş Mahallesi Cami projesi, süratle ilerliyor. 30 milyonun TL üzerinde bir yatırımla hayat bulacak projenin ağır bir çalışma temposuyla mart ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. 

 

Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, kente kazandırdığı projelere her geçen gün bir yenisi daha ekliyor. Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni tahlile ulaştırarak büyük bir mağduriyeti ortadan kaldıran Lider Böcek, proje kapsamında bölgeye yeni bir cami kazandırıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında temeli atılan Güneş Mahallesi Cami Projesi süratle ilerliyor. 27724 ada 7 parsel üzerine inşa edilen proje toplamda 2 bin 152 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Cami, 1000 metrekarelik toplam inşaat alanına sahip. Cami projesinin mart ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

TOPLAMDA 825 ŞAHSA HİZMET VEREBİLECEK

Güneş Mahallesi Cami Projesi yer katında, wc, morg, gasilhane, abdesthane ve taziye salonu üzere kısımlar yer alıyor. Birinci katta ise son cemaat yeri, imam odası ve harim bulunuyor. Projede ayrıyeten, ikinci katta bayan mahfili işlevlerine yer verildi. Cami projesinde 940 metrekarelik yeşil alan, 615 metrekarelik sert taban, şadırvan, iki minare yer alıyor. Harim kısmı 508 kişi, son cemaat yeri 117 kişi, bayan mahfili kısmı 200 kişi olmak üzere caminin toplam kapasitesi 825 kişi olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen