Cts. May 4th, 2024


İBB’nin birinci defa Mart 2023’de başlattığı Göğüs Kanseri Nezaret Hizmeti, İBB’nin Tozkoparan, Kayışdağı, Şehzadebaşı ve Esenyurt’taki Tıp Merkezlerinde fiyatsız olarak devam ediyor. İstanbullular tıp merkezlerine giderek ya da ‘İstanbul Senin Uygulaması’ üzerinden müracaat yaparak muayene olabiliyor. Toplum sıhhatini yakından ilgilendiren proje kapsamında bugüne kadar 2 bin 122 bayana göğüs kanseri nezaret hizmeti verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sıhhat Dairesi Başkanlığı, kentsel ömrün olumsuz tesirlerinden bayanları korumak ve erken teşhis ile bayanları bilinçlendirerek kanserle çabayı güçlendirmek maksadıyla sıhhat hizmetlerini çeşitlendirmeye devam ediyor. Kentsel ömür şeklinin beraberinde getirdiği sıhhatsiz beslenme, obezite, spordan uzak hareketsiz hayat, artan endüstriyel besin tüketimi ve gerilimin tetiklediği göğüs kanseriyle gayret kapsamında 3 Mart 2023 tarihinde Göğüs Kanseri Nezaret Hizmeti başlatıldı. İBB Sıhhat Dairesi Başkanlığı Sıhhat ve Hıfzıssıhha Şube Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Göğüs Kanseri Nezaret Hizmetiyle, klinik bulgular şimdi ortaya çıkmadan mümkün bir kanser gelişiminin erken evrede tespit edilebiliyor ve süratlice tedaviye yönlendiriliyor. 

 

İLK KERE BU YIL BAŞLADI

3 Mart 2023’de başlayan göğüs kanseri nezaret hizmetinde bugüne kadar bin 564 bayana mamografi çekildi. 726 bayan renkli dopler hizmeti aldı. Göğüs kanseri nezaret hizmeti dahilinde sıhhat süreci yapılan bayan sayısı 2 bin 384  ise oldu. Toplamda 2 bin 122 bayan göğüs kanseri nezaret hizmetinden faydalandı.

 

TIP MERKEZLERİ VE DİJİTAL KANALLAR ÜZERİNDEN BAŞVURU

İBB Sıhhat Dairesi Başkanlığı Sıhhat ve Hıfzıssıhha Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Tıp Merkezlerinde “Meme Kanseri Nezaret Hizmeti müracaatları alınarak fiyatsız bir biçimde nezaret ve denetim süreçleri başlatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tozkoparan Tıp Merkezi, İBB Kayışdağı Darülaceze Tıp Merkezi, İBB Şehzadebaşı Tıp Merkezi ile İBB Esenyurt Tıp Merkezleri’nden İstanbullu yurttaşlar müracaatlarını gerçekleştirebiliyor. Ayrıyeten “İstanbul Senin Uygulaması” üzerinden de  “Meme Kanseri Fiyatsız Gözetim” hizmetine müracaat yapılabiliyor.

 

ERYİĞİT : “KADINLARIN SAĞLIKLI OLMADIĞI BİR ORTAMDA TOPLUM DA SAĞLIKLI OLMAZ”

İBB Sıhhat Dairesi Lideri Dr. Öğretim Üyesi Başkan Yüksel Eryiğit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gözetici önleyici ve tedavi edici sıhhat hizmetlerini eşit, adil ve paydaş olarak İstanbul’a kesintisiz bir halde sunduklarını söz ederek şunları söyledi:

“Meme kanserinin bayan ve halk sıhhati açısından taşımış olduğu risklerin şuurunda ve takibindeyiz. Bu sorumluluk dahilinde görülme sıklığı en yüksek olan göğüs kanserine karşı Göğüs Kanseri Nezaret hizmetini başlattık. Gerek tıp merkezlerimizde gerekse ruhsal danışmanlık merkezlerimizde göğüs kanserine yönelik farkındalık çalışmaları ve seminerler düzenliyoruz. Kanserin bir tetikleyicisi olan sıhhatsiz beslenme ve obeziteye karşı diyetisyen hizmeti de sunuyoruz. Kanserin diğer bir tetikleyicisi olan gerilimle uğraş hedefiyle İBB Ruhsal Danışmanlık Merkezlerimizin sayısını 15’ten 28’e çıkarttık. Ayrıyeten ruhsal danışmanlık hizmetimizi telefon yoluyla da vatandaşlarımıza sunmaya başladık. Sağlıklı ömrü teşvik etmek gayesiyle İBB’nin spor tesisleri vatandaşlarımıza açıldı.  Biliyoruz ki bayanların sağlıklı olmadığı bir ortamda toplum da sağlıklı olmaz. Bayanı ve aileyi merkez alarak tüm sıhhat hizmetlerimizi tasarlıyor, yıllık faaliyet planları ve stratejik planımızı buna nazaran gerçekleştiriyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen