Sal. May 7th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü karbon salımı ve güç maliyetlerini azaltma gayeleri kapsamında kıymetli bir yatırımı daha hayata geçirdi.  Ödemiş ve Kiraz’da güneş gücü ile çalışan içme suyu kuyuları hizmete alındı.

İZSU, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lideri Tunç Soyer’in sürdürülebilir etraf amaçları doğrultusunda başlattığı yenilikçi güç uygulamalarına bir yenisini ekledi. Ödemiş’in Çamlıca ve Kiraz’ın Çömlekçi mahallelerinde güç temini güneş panelleriyle sağlanan 2 yeni içme suyu sondaj kuyusu açıldı. Ödemiş’in Bademli Mahallesi Kervan Yaylası mevkiinde bulunan ve elektrik verilemediği için kullanılamayan bir kuyu da kurulan güneş gücü panelleriyle etkin hale getirildi.
İZSU yetkilileri, güneş panellerinin güç maliyetlerini düşürmekte rol oynayacağını vurgularken; güneş panelleri sayesinde güç temininin sıkıntılı olduğu bölgelerde yer alan su kaynaklarından faydalanmanın da mümkün hale geldiğini kaydetti.

Yeşil güç projelerinde öncü
İZSU Genel Müdürlüğü, inovatif yeşil güç projeleriyle dikkat çekiyor. Yenilenebilir kaynaklardan güç üretimi ve güç verimliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan Karşıt Şemsiye Yağmursuyu ve Güç Hasadı Sistemi ile Boru İçi Hidroelektrik Santrali projeleri gelecek için umut vadediyor.
Güneş gücü, rüzgar gücü ve hidro enerjiyi birleştiren hibrit bir yenilenebilir güç ve yağmur suyu hasadı sistemi olan Aksi Şemsiye Sistemi, iklim krizi ve kuraklık sorununa yönelik inovatif ve sürdürülebilir bir tahlil olarak hazırlandı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Sağlıklı Kentler En Uygun Uygulama Ödülü” yarışında heyet özel mükafatını kazanan Boru İçi Hidroelektrik Santrali projesi ise su isale sınırlarında kullanılmayan hidrolik potansiyeli yeşil güce çevirerek döngüsel iktisada katkı sunmayı hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen