Pts. May 6th, 2024


Üretici ve tüketiciyi aracısız olarak buluşturmak, sağlıklı ve doğal besinlere erişimi kolaylaştırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, bu kapsamda ‘Yerel Üretici Buluşması’ düzenlemeye devam ediyor.

 

İzmir’in farklı yerlerinde atalık tohumlar ile üretilen taze zerzevat, meyve ile çeşitli doğal besin eserlerinin tezgahları süslediği pazar buluşmaları, hem satıcıları hem de vatandaşları mutlu ediyor. 

 

Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, “Yerel Üretici Buluşması ile kırsalda kalkınmaya katkı sunarken, yurttaşlarımıza da kaliteli besinlere daha az maliyetle ulaşma imkanı sağlıyoruz” dedi. 

 

Karşıyaka Belediyesi Ziraî Hizmetler Müdürlüğü, her ay Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda ‘Yerel Üretici Buluşması’ düzenleyerek üretici ile tüketici ortasındaki arayı ortadan kaldırıyor. İzmir’in farklı ilçe ve köylerinden çiftçilerin tezgah açtığı pazar, geçtiğimiz günlerde tekrar ağır iştirakle gerçekleşti. 30 üreticinin kendi imkanlarıyla atalık tohumlarla üretip kısmından toplayarak Bostanlı’ya getirdikeri taze ve doğal eserler, tüketiciler tarafından ilgiyle karşılandı. 

 

YERELDE KALKINMAYA KATKI 

Buluşmaların gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, “Torunlarımıza, çocuklarımıza üreten bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Karşıyaka’mızda kurduğumuz bu pazarlar ile üreticilerimizi destekleyerek kırsalda kalkınmaya katkı sunarken, yurttaşlarımıza da kaliteli besinlere daha az maliyetle ulaşma imkanı sağlıyoruz. İzmir’in farklı yerlerinden gelip satış yapan çiftçiler, ürettikleri o hoş eserleri vatandaşlarımıza daha az maliyet ile en taze formda sunabiliyorlar. Bu ilgi ve talep sürdükçe, vatandaşlarımızı ve üretici köylülerimizi bir ortaya getirmeye devam edeceğiz. Yanlışsız ve sürdürülebilir tarım siyasetleriyle; üreten, ürettiğini adilce, hakça paylaşan bir tertip kurmak bizlerin elinde. Üreten, kooperatifleşen bir idare anlayışını oluşturmak ve bunu en kıymetli miras olarak bırakmak bizlerin elinde” dedi. 

 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DESTEK”

Pazarda satış yapan üreticilerden Ahmet Çağlar da “Güzelbahçe’nin Yelki köyünden geldim, cet tohumu eserlerimi getirdim. Bu pazar bizlere çok büyük dayanak oluyor. Eserlerimizi tezgah parası vermeden, ortacılar olmadan vatandaşlarla buluşturuyoruz. Karşıyaka Belediyesi’ne bu imkanı sundukları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Pazara Beydağ’dan geldiğini anlatan üretici Meltem Gülcü ise şunları söyledi: “Ev imali reçel, kurutulmuş zerzevat, erişte üzere eserler üretiyorum. Büsbütün atalarımızın sistemiyle üretim yapıyoruz; hami ve ilaç kullanmıyoruz. Eserlerimizi olağanda çok daha ucuz paralara aracılara vermek zorunda kalıyoruz fakat bu pazar sayesinde hem biz kazanıyoruz hem de Karşıyakalılar kazanıyor. Telefon numaralarımızı alıp bizden kargo isteyenler de oluyor. Karşıyaka Belediyesi sayesinde üretici nitekim destekleniyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen