Cum. May 10th, 2024


İnegöl Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 116 mahalle muhtarına yönelik kahvaltı düzenledi. AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve Belediye Lideri Alper Taban’ın katıldığı programda, İnegöl ve mahalleler üzerine istişareler yapıldı.

İnegöl Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 116 mahalle muhtarına yönelik kahvaltı düzenledi. Tıpkı vakitte İnegöl ve mahalleler özelinde istişarelerin de yapıldığı programa; AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Lideri Alper Taban, Belediye Lider Yardımcıları ve AK Partili yöneticiler katıldı. Grand Mavi Düğün Salonunda yapılan tertibe, kırsal ve merkez mahallelerin muhtarları katıldı.

 

MUHTARLAR DERNEĞİ LİDERİNDEN TEŞEKKÜR

Programda kahvaltı sonrası teşekkür konuşması yapan İnegöl Muhtarlar Derneği Lideri Oktay Garip, “Belediye Liderimize Muhtarlar Gününde bizleri unutmayıp bu türlü bir tertipte buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Muhtarlık kuruluşumuz 1829 yılında Osmanlı periyodunda kurulmuştur. Bugünlere kadar da hala verimli bir halde devam etmektedir. Muhtarlarımız her alanda aktif bir vazife üstlenmektedir” dedi.

Belediye Lideri Alper Taban ise Muhtarlar Gününü erken kutladıklarını tabir ederek; “19 Ekim Muhtarlar Günü. Bugün vesilesiyle bu sabah sizlerle bir ortaya gelmek istedik. Davetimize icabet eden muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ben her birinizin Muhtarlar Gününü kutluyorum. Cenabı Allah sıhhat ve sıhhatle hoş misyonlar yapmayı nasip etsin sizlere” diye konuştu.

 

BİR DEVRİ TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ

“Bir devrin sonuna yaklaştık” kelamlarıyla konuşmasını sürdüren Lider Taban, şöyle devam etti: “Birlikte bir 5 yılı tamamlamak üzereyiz. Samimi, çabalı, tevazulu ve hoşgörülü bir formda çalışan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Her birinizin mahallelerinize ilmek ilmek işlenmiş hizmetleri var. Bizlere de devir içerisinde yol, altyapı, park üzere bahislerde taleplerinizi ilettiniz. Bunların büyük kısmını yapmaya uğraş ettik. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzü kurarak, ilgili Lider Yardımcılarımızı görevlendirerek kendi içimizde görevlendirmeler yaptık.”

 

“VEFAT EDEN MUHTARLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM”

“Dönem içerisinde ebediyete uğurladığımız muhtarlarımız oldu. Osmaniye Mahallesi Muhtarımız Şaban Ergani ağabeyimiz, Mahmudiye Mahalle Muhtarımız Raşit Alan ve Sarıpınar Mahalle Muhtarımız Münür Muyan ağabeyimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

HİZMETLERİ BİRLİKTE YAPTIK

“İnegöl’de çok değerli hizmetler yapmaya çaba ettik. İçme suyu çalışmaları, sulama suyu çalışmaları, kanalizasyon çalışmaları, kentin tamamını ilgilendiren yeni hayat alanları, Merkez Park ve Kanal İnegöl üzere, Millet Bahçesi üzere çok değerli hizmetler yaptık. Bu periyotta en güzel yaptığımız işlerden biri kendi ekipmanlarımızı güçlendirmek oldu. Kamyon, greyder, kepçe, hizmet araçlarını yenilemek, arttırmak… 166 tane halk otobüsü yenilendi. Lakin tabi hala belli mahallelerimizde tertipli taşıma kuramadığımızı biliyorum. Bunun için de tekrar en azından birkaç köyü toplu formda taşımayla ilgili BURULAŞ’la çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarihimizi tanımak, tanıtmak için onarımlara kıymet verdik. İnegöl’ün fatihi Turgut Alp’in türbesi ve etrafında onarım çalışması yaptık. Nöbetçi Kitaphaneler gençlerimiz için çok değerliydi. Bunu da yaygınlaştırmaya ve arttırmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın konut gereksinimini gidermek ismine 3 ve 4’üncü etap TOKİ çalışmalarına devam ediyoruz. Bunları yanı sıra mahalle otoparkları, koruluk alanlar üzere pek çok hizmetin imali devam ediyor. Ulaşımda alt ve üst geçitler, akıllı kavşaklar, kırsal bölgelerde mahalle konakları, mahalle meydanları, parke taş uygulamaları, çiftçi eğitimleri, soğuk hava deposu imali, eğitim bahçeleri ve makine ekipman takviyelerine kadar pek çok dayanağımız devam ediyor. Son olarak Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Şenliğimizi gerçekleştirdik. Tahminen sayamadığımız daha birçok işlerimiz var. Ben başta değerli muhtarlarımız olmak üzere çalışma arkadaşlarım, teşkilatımız, Milletvekilimiz daima birlikte bunları yaptık. Kim bir taş üzerine taş koyduysa herkesten Allah razı olsun. Bizler bu işin hizmetlisiyiz ve hizmet etmek üzere misyonumuz var.”

 

İNEGÖL’ÜN GEREKSİNİMLERİNİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da muhtarlık kurumunun ehemmiyetinden kelam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği kıymeti de tabir eden Salman, “Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızı çok önemsiyor, değer veriyor. İnegöl’ümüz de çok hoş bir kent. Nüfusu, iktisadı gelişmiş. Tabi iktisadı ve nüfusu büyük kentlerin de gereksinimleri da birebir formda artarak devam ediyor. Bizler İnegöl için canla, başla çalışacağı ve İnegöl’ün hak ettiği standartları İnegöl’e vermek ismine çaba göstereceğiz. Evet 5 yıl çabuk geçti. Lakin bu devir içerisinde pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, zelzele ve artık de 70-75 yıldır her türlü zalimliği göstermiş İsrail’in bugün de Gazze’de, Kudüs’te yaptıklarının ıstırabını yaşıyoruz. Fakat tüm bunlara karşın biz milletimizin muhtaçlıklarını, Bursa’nın, İnegöl’ün muhtaçlıklarını takip etmeye devam edeceğiz. İnegöl’ümüzün de amaç ve beklentileri var” dedi.

Konuşmalar sonrası muhtarlara kelam verildi. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantıda, muhtarlar da mahalleleriyle ilgili talep ve tekliflerini ilettiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen