Pts. May 6th, 2024


Memorial Sıhhat Grubu’nun 16 yıllık CEO’su Uğur Genç misyonunu, dijitalleşmenin Türkiye’deki kıymetli isimlerinden biri olan Bora Uludüz’e devrediyor. Türkiye’de, 2005 yılından bu yana özel sıhhat dalının gelişmesine yönelik öncü çalışmaları ile tanınan ve kurumun 1 hastaneden; 12 hastane, 2 tıp ve 1 Wellness merkezine büyüme sürecini yöneten Genç, Memorial İdare Şurası ve Aydın Holding İcra Kurulu’nda vazifesine devam edecek.

Türkiye Sıhhat Bölümüne taraf veren, pek çok “ilk”e imza atan, 8000 çalışanıyla kaliteli ve emniyetli sıhhat hizmetini dünyanın her ülkesinden hastaya ulaştıran ve geçtiğimiz yıl Romanya yatırımıyla dünyaya açılan Memorial Sıhhat Grubu’nun genel müdürlüğüne, Türkiye’de dijital sigortacılığın gelişmesine  liderlik eden Bora Uludüz getirildi. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Sanayi Mühendisliği kısmında tamamlayan Uludüz, Harvard Üniversitesi’nde MBA yaptı. Mesleğine, 2008 yılında McKinsey & Company’de başlayan, 2008-2017 yılları ortasında yüklü banka ve sigortacılıkta danışmanlık projeleriyle uzmanlaşarak çeşitli yöneticilik durumlarında vazife alan Uludüz, bu bölümlerde dijitalleşme süreçlerine liderlik etti. 2017-2021 yılları ortasında Garanti BBVA’da Dijital Bankacılık Yöneticisi, 2021 yılından günümüze kadar ise Sigortam.net CEO’su misyonlarını muvaffakiyetle yöneten Uludüz, 16 Ekim 2023 tarihi itibariyle Memorial Sıhhat Kümesi CEO’su olarak vazifesi devralacak.                                                                                         

Deneyimli isim Uğur Genç idare kurulunda… 

Memorial’ın 2007 yılından bu yana genel müdürü olan Uğur Genç ise mesleğine, Arthur Andersen ve Accenture’da idare danışmanı olarak başladı. Türkiye’de sıhhat turizminin gelişimi ile hasta tecrübesine öncülük eden çalışmalarıyla tanınan ve ülkenin, yabancı hastalara yönelik bir cazibe merkezi pozisyonuna ulaşmasında kıymetli katkıları bulunan Genç, 2012 yılında Capital Mecmuası tarafından düzenlenen Türkiye’deki en başarılı 40 yaş altı genç genel müdürün belirlendiği “Başarıya Yürüyenler” yarışında birinci oldu. Uğur Genç, Business Life’ın, her yıl klasik olarak düzenlediği araştırmada “Türkiye’nin En Tesirli 50 CEO’su” arasında yer aldı.

Sağlık kesimindeki deneyimlerini, katıldığı pek çok seminer, eğitim ve konferansla sıhhat yöneticilerine aktaran Genç; Memorial Sıhhat Kümesi İdare Şurası ve perakende, dokumacılık ile dijital bankacılık kesimlerinde faaliyet gösteren Aydın Holding’in İcra Kurulu’nda misyonunu sürdürecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen