Per. May 9th, 2024


Tüm meslektaşlarına ve MSG üyelerine seslenen Ferhat Göçer, eser sahiplerini sevindirecek haberi açıkladı. Yerli, yabancı milyonlarca müzik yapıtını içeren dijital müzik dinleme platformu Spotify ile uzun süren kuvvetli görüşmeler yaptıklarını lisana getiren Göçer sözlerinde şunlara yer verdi: “Spotify ile kuvvetli bir müzakere sonrasında mutabakatımızı yeniledik. Gelir artışı başta olmak üzere siz üyelerimiz lehine talep ettiğimiz bütün kurallar Spotify tarafından kabul edilmiştir. Hak gayreti ve istediğimizi almak uzun vakit ve sabır istiyor lakin mali kaideler açısından bu sabrımıza değecek kazanımları elde ettiğimizi müjdelemek istiyorum.”

MSG ve MESAM’ın, ülkemizdeki otelleri ve konaklama tesislerini lisanslamak için kurdukları MSF, (Müzik Kesiminde Eser Sahipleri Federasyonu) bu doğrultuda bakanlığın çıkardığı genelge ile kıymetli bir çalışmaya imza attı. MSG İdare Konseyi Lideri Ferhat Göçer “Mayıs ayında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çıkarılan genelge ile turizm işletme dokümanlı otellere ve konaklama tesislerine müzik lisans dokümanı zaruriliği getirildi, haziran ayından bugüne mevcut lisanslı 2.000 civarı otelin üzerine ek toplamda 3.500’den fazla otel ve konaklama tesisi federasyonumuza başvurup lisans bedeli ödeyerek bizlerle mutabakat yaptı.” dedi. Bu yıl sonuna kadar gayelerinin bu sayıları iki katına çıkarmak olduğunu söyleyen sanatçı gerek pandemi gerekse meslek birlikleri ortasındaki sürtüşmeler nedeni ile durma noktasına gelen umuma açık mahallerin lisanslama gelirlerini toplayıp eser sahiplerine ulaştırmak istediklerini lisana getirdi.

Bu gayretin en can alıcı noktasını MSG VE MESAM işbirliği olarak nitelendiren MSG (Musiki Yapıtı Sahipleri Kümesi Meslek Birliği) İdare Heyeti Lideri Ferhat Göçer, öbür tüm müzik meslek birliklerini güçlerini birleştirerek ortak hareket etmeye davet etti. Bu birlikteliğin ulusal kurum ve platformlarla sürdürülen uğraşta değerini vurguladı. Göçer’in açıklamalarının tamamı şu biçimde:

‘’Bugün sizlerle değerli bir gelişmeyi paylaşmanın gurur ve memnunluğunu yaşıyoruz. Son vakitlerde süren güçlü görüşme ve pazarlıkların akabinde, memleketler arası müzik platformu Spotify ile var olan mukavelemizi talep ettiğimiz koşullar doğrultusunda muvaffakiyetle yeniledik. Bu güçlü müzakere sürecinde, gelir artışı da dahil olmak üzere üyelerimiz lehine talep ettiğimiz bütün kaideler Spotify tarafından kabul gördü.

Hak uğraşı her vakit zordur ve bazen istediğimizi elde etmek uzun vakit alabilir. Fakat, sabırla devam eden çalışmalarımızın mali açıdan kıymetli sonuçlar doğurduğunu müjdeliyoruz.

Bilindiği üzere, MSG ve MESAM olarak ülkemizdeki otelleri ve konaklama tesislerini lisanslamak ismine MSF isminde bir federasyon oluşturduk. Mayıs ayı prestijiyle bakanlığımız tarafından çıkarılan genelge ile Türkiye’de turizm işletme evraklı otellere ve konaklama tesislerine müzik lisans dokümanı alma mecburiliği getirildi.

Haziran ayından bu yana, mevcut lisanslı otellerin yanı sıra, 3.500’den fazla otel ve konaklama tesisi federasyonumuza başvurdu ve lisans bedeli ödeyerek bizlerle mutabakat sağladı. Bu yıl sonuna kadar bu sayının en az iki katına çıkmasını ve umuma açık mahallerin lisanslama gelirlerini, geçmişte pandemi ve meslek birlikleri ortasındaki sürtüşmeler nedeniyle alamadığımız fiyatları toplayarak üyelerimize ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bu muvaffakiyetleri elde ederken takviyelerini esirgemeyen tüm üyelerimize, kesim temsilcilerimize ve siz pahalı basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız.’’

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen