Pts. Nis 29th, 2024


SELÇUKLU BELEDİYESİ BİLECİK-BURSA KÜLTÜR TİPLERİ DEVAM EDİYOR 
Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen “Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür cinsleri ile “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür çeşitleri devam ediyor. 
Selçuklu Belediyesi’nin geçmiş yıllarda düzenlediği, sevilen tertiplerinden bir tanesi olan ve   Selçuklu’dan Osmanlı medeniyetinin doğup filizlendiği Bilecik ve Bursa’ya kültür çeşitleri devam ediyor düzenlenen kültür cinsleri tüm süratiyle devam ediyor.  Günü birlik bir formda devam eden cinslerde vatandaşlar tarihi bir seyahate çıkarken unutulmaz anılar biriktirmeye devam ediyor. 
“Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür cinsleri ile “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür tipleri kapsamında her gün 40’ar kişilik gruplar halinde sabah erken saatlerde YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket eden Selçuklu Torunları seyahat kapsamında Osmanlı’nın Bilecik’in ve Bursa’nın tarihi ve eşsiz hoşluklarına yerinde şahitlik ediyorlar. Seyahate katılanlar yeniden birebir günün akşamında YHT ile Konya’ya dönüş yapıyorlar.
Gezide hem tarihi hem de kültürel bir seyahat gerçekleşiyor 
Profesyonel seyahat rehberlerinin anlatımıyla gerçekleşen seyahatlerde; Bilecik-Söğüt seyahat programı kapsamında Pir Edebali Türbesi, Padişahlar Tarih Şeridi, Bilecik Müzesi, Yaşayan Kent Müzesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hanlıpazar, Hamidiye Camii, Söğüt Müzesi, Söğüt Çelebi Mehmet Camii, Kuyulu Mescit Camii ziyaret edilirken, Bursa seyahat programı ile Cumalıkızık, Panorama Fetih Müzesi, Yeşil Külliye, Buyruk Sultan Camii ve Türbesi, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Tophane, Ulu Camii, Bedesten Kapalı Çarşısı ve Kozahan ziyaret ediliyor.   
“Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür tipi ve “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür tipi kapsamında fiyatsız olarak vatandaşların hizmetine sunulacak olan tiplerden toplamda 2 bin 400 kişi faydalanacak.
Organizasyon kapsamında Bilecik ve Bursa’ya gitme fırsatı bulan vatandaşlar kendilerine sunulan fırsat münasebetiyle Selçuklu Belediyesi’ne ve Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ettiler.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen