Pts. Nis 29th, 2024


İşletmelerin teknoloji iş ortağı Vodafone Business, Türkiye’nin önde gelen markalarından Bambi Ayakkabı’ya Perakende Analitiği Tahlilini sunmaya başladı. Bu teknoloji sayesinde Bambi Ayakkabı mağazalarını ziyaret eden müşterilerin sayıları takip edilebilirken, yapay zekâ dayanaklı imaj sürece teknolojisi ile de müşterilerinin demografik kırılımlarını raporlanabiliyor. Perakende Analitiği Çözümü mağazanın hakikat müşteri profili için en uygun kampanya imkânını sunarken, doğru kaynak yapılanması da mümkün hale getirilmiş oluyor.

Türkiye iktisadına yüksek katma paha ve istihdam sağlayan işletmelerin gelecekte var olabilmeleri için faaliyetlerini daha verimli, kaynaklarını ise daha faal kullanmaları gerekiyor. Şirketlerin ayrıyeten süratle değişen iş yapış süreçlerine birebir çeviklikle karşılık verebilmesi de ekosistemin can damarını oluşturuyor. Teknoloji tahlilleriyle işletmelere verimlilik ve tasarruf imkânı sunan Vodafone Business da, IoT tahlil kümesi ile şirketlerin dataya dayalı karar alarak kaynaklarını daha verimli kullanmalarına imkan sağlıyor. Bu noktada Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından Bambi Ayakkabı’ya Perakende Analitiği Tahlili uygulamasıyla hizmet vermeye başlayan Vodafone Business, sunduğu tahlillerle kurumsal müşterisinin operasyonel verimlilik ve dijitalleşme seyahatindeki en kıymetli partnerlerinden biri oldu.

 

“İşletmelerin bilgiye dayalı iş kararları almasına imkan sağlıyoruz”

 

Vodafone Business olarak Türkiye genelindeki tüm KOBİ ve işletmelerin emniyetli dijital dönüşüm danışmanı olarak yanlarında olmaya devam etmeyi hedeflediklerini lisana getiren Vodafone Türkiye İcra Şurası Lider Yardımcısı Hasret Kestioğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 

“Dünyanın önde gelen taşınabilir operatörlerinden biri olmamızın yanı sıra, Vodafone Business olarak da objelerin interneti, yapay zekâ, bulut uygulamaları, bilgi merkezi ve inovasyonlarımızla, işletmelerimin muhtaçlığına yönelik birçok tahlili de sunuyoruz. Bu doğrultuda Perakende Analitiği Tahlili uygulamamızla Türkiye’nin önde gelen markalarından Bambi Ayakkabı’nın tahlil ortağı olduk. 

 

Perakende Analitiği Tahlil kümemiz mağaza içine yerleştirilen donanımlar sayesinde mağazayı ziyaret eden müşteri sayısını raporlarken, yapay zekâ takviyeli imaj sürece ile müşteri demografi tahlili yapılmasına imkan sağlıyor. Bu sayede hem gerçek kaynak idaresi yapılmasına hem de müşteri profiline nazaran kampanyalar geliştirilmesine yardımcı oluyor. Perakende Analitiği Tahlili ile kasa önü müşteri bekleme mühletleri azaltılarak gelir kaybı engellenebiliyor. Müşteri profilleme sayesinde hakikat müşteriye yanlışsız kampanya sunulabiliyor. İşçi takibinin yanında, reyonlarda geçirilen vakti tahlil edilebilen bu tahlil sayesinde, yanlışsız eser konumlandırması için de bilgi sağlanabiliyor. Bununla birlikte mağazalar ortası karşılaştırma tahliliyle hangi mağazanın hangi vakit dilimlerinde daha ağır olduğu tahlil edilerek, gerçek kaynak yapılanması da mümkün hale getirilebiliyor.”

 

Doğru gaye kitleye hakikat kampanya 

 

Mağazalarını ziyaret eden müşterilerinin sayılarını sağlıklı bir biçimde tahlil etmek istediklerini ve bu paralelde Vodafone Business ile yaptıkları Perakende Analitiği Tahlili uygulaması sayesinde artık çok daha ayrıntılı tahlil yapabildiklerini lisana getiren Bambi Ayakkabı IT Yöneticisi Mustafa Taha Kır ise şunları söyledi: “Bu projenin bizim için en inovatif tarafı, müşterilerimizin demografik tahlillerini başarılı bir biçimde yapabilmemiz diyebilirim. Bu yenilikçi tahlil sayesinde yanlışsız maksat kitlelerine, hakikat kampanyalar düzenleme imkanı elde ederken, müşteri tahlilinin daha ayrıntılı ve sağlıklı bir halde yapıldığını da deneyim etmiş olduk. Bunun yanında demografik data sayesinde eser dağılımlarını da daha sağlıklı bir formda hayata geçirmiş olduk. Şu anda 75 mağazamızda Vodafone Business’ın sağlamış olduğu Perakende Analitiği Tahlili uygulamasını kullanıyoruz. Yakın vakitte da bu sayıyı 80 mağazaya çıkaracağız.”

 

Veriler döngüsel bir biçimde işleniyor

 

Vodafone Business’ın Perakende Analitiği Tahlili, yapay zekâ (AI) teknolojisi ile gerçek vakitli olarak kişi sayımı, demografik kırılım, müşterilerin kasa önünde bekleme müddetlerinin idaresi, mağaza genelinde noktasal trafik tahlilini sunan ısı haritası ve işçi hareketlerinin müşteriden ayrımı ve raporlanması üzere döngüsel dataları sunuyor. Bu noktada imaj sürece sayesinde kamera ile elde edilen manzaralar tahlil edilirken, elde edilen bulgular sunucuya aktarılarak işleniyor ve sayısal datalara dönüştürülüyor. Bu bilgiler daha sonra yapay zekâ ile anlamlandırılarak raporlanıyor.

 

 

Vodafone hakkında

Vodafone, Avrupa ve Afrika’nın en büyük telekom şirketidir. Daha âlâ bir gelecek amacıyla, bireylerin ömür kalitesini artıran, kritik kesimlerde dijitalleşmeyi sağlayan, kapsayıcı ve sürdürülebilir dijital toplumları mümkün kılan teknolojileri sunuyoruz.

17 ülkede 300 milyonu aşkın müşteriye taşınabilir ve sabit bağlantı hizmetleri sunuyor, 46 ülkede daha taşınabilir ağlarda iş iştirakleri yürütüyoruz. Tıpkı vakitte, Objelerin İnterneti (IoT) alanında dünya önderi bir şirket olarak, 167 milyonu aşkın aygıt ve platformu birbirine bağlıyoruz. Afrika’nın en büyük finansal teknoloji platformu Vodacom Finansal Hizmetler ve M-Pesa ile 7 ülkede 71 milyonu aşkın şahsa hizmet veriyoruz.

2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak ve çevresel etkimizi azaltmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birebir biçimde, müşterilerimize de 2030 yılına kadar 350 milyon ton karbon emisyonunu azaltmada yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten, 2025 yılına kadar şebeke atıklarımızın yüzde 100’ünü tekrar kullanma, tekrar satma ya da geri dönüştürme gayemiz doğrultusunda, aygıt atıklarının azaltılmasına yönelik aksiyonlarımıza devam ediyoruz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen