Per. May 9th, 2024

  • Schneider Electric, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde, binaların güçlerini kendi üretip tüketebildiği “Net Sıfır Bina” kavramının yaygınlaştırılması maksadıyla 27 Eylül’de İstanbul’da özel bir aktiflik gerçekleştirdi.
  • 200 yıla yaklaşan deneyimiyle güç idaresinde dünya çapında projeler hayata geçiren Schneider Electric, binaların sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda dönüşümünü teşvik ettiği bu aktiflikte, kesimin yenilikçi önderleriyle birlikte Net Sıfır Binalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Enerji idaresi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Net Sıfır Binalar konusunda yenilikçi başkanlarla bir aktiflik düzenledi. Aktiflikte, bu binaların güç tasarrufu ve çevresel ayak izi azaltma potansiyelinden bahsedilirken, Schneider Electric’in bu alandaki öncü rolüne ve sürdürülebilir tahlil stratejilerine de değinildi. Bilhassa gücün verimli ve sürdürülebilir kullanımının önemine dikkat çekilen bu aktiflik, daldaki yenilikçi yaklaşımların teşvik edilmesi için önemli bir platform görevi gördü.

 

Net Sıfır Binaların yalnızca güç tasarrufu sağlamakla kalmayıp tıpkı vakitte çevresel ayak izini azaltma potansiyeli taşıdığına dikkat çekilen aktiflikte, Schneider Electric’in bu alanda nasıl öncü rol üstlendiği ve geleceğe yönelik sürdürülebilir tahlillere nasıl odaklandığı da vurgulandı. 

 

Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Kanal Genel Müdür Yardımcısı Alişan Çapan’ın açılış konuşmasıyla başlayan aktiflik, bu alanda uzman olan Robert A. Kempton’ın “Net Sıfır Binalarda Finansal Modelleme Analizi” bahisli oturumuyla devam etti. İştirakçilere yeni bakış açıları kazandıran aktifliğin ilerleyen saatlerinde, sürdürülebilir sanatı hem objenin hem de sanatın sürdürülebilirliğinde manalandıran sanatçı Deniz Sağdıç, atık gereçlerden hazırladığı küçük gösterimiyle iştirakçileri büyüledi.

 

Binaların sürdürülebilirlik manasında nasıl bir evrim geçirebileceğini ve güçte verimliliğin nasıl artırılabileceğini göstermek ismine kıymetli içgörülerin paylaşıldığı Schneider Electric’in bu etkinliğinde sunulan bilgilerin, kesim başkanlarının Net Sıfır Bina konseptine daha şuurlu yaklaşmalarını sağlaması bekleniyor.

 

Bu cins aktifliklerin, bölümün sürdürülebilir bir geleceğe hakikat ilerlemesi için fikir alışverişinin yanı sıra yenilikçi yaklaşımların da teşvik edilmesinde kritik bir rol oynadığına inandığını söyleyen Alişan Çapan, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Günümüz dünyasında büyük bir paradoksla karşı karşıyayız. 2,3 milyar insan hâlâ güce kesintisiz erişemiyor ve 2050 yılına gelindiğinde güç talebinin %50 artması bekleniyor. Bu, güç arzı ile talebi ortasındaki dengeyi bir an önce kurmamız gerektiği manasına geliyor. Güç verimliliği açısından binalara baktığımızda, dünya genelinde üretilen gücün %42’sinin binalar tarafından tüketildiğini görüyoruz. Gücün bu büyük kısmının temel gereksinimler için harcandığı bir dünyada, verimli, akıllı ve sürdürülebilir güç kullanımının ne kadar kritik olduğunu her fırsatta vurgulamamız gerekiyor.”

 

Gerçekleşen Net Sıfır Binalar sunumu sırasında global iklim değişikliğinin beşerler üzerindeki tesirlerinin kritik düzeylerde seyrettiğini belirten Robert A. Kempton şunları söyledi: “Net Sıfır’a ulaşmak için gerekli teknolojilerin kullanımı her geçen gün artıyor. Schneider Electric’in sunduğu dijital tahliller sayesinde halihazırda kullanılan binalara kıyasla yıllık 10 kat daha az karbon emisyonu üretmek mümkün. Bilhassa binaların kullanım kademelerinde gerçekleşen CO2 salınımlarını %66’ya varan azalma sayesinde net sıfır maksadına ulaşmak her zamankinden daha kolay.”

 

 

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in gayesi herkesin enerji ve kaynaklardan en yeterli formda faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric’te biz buna Life Is On diyoruz.

Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.

Dijital dönüşümü teşvik etmek emeliyle kullanım döngüsünün tamamında dünya başkanı süreç ve güç teknolojilerini, uç nokta – bulut temas eserlerini, denetimleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; meskenler, binalar, bilgi merkezleri, altyapı ve dallarda entegre şirket idaresini mümkün kılıyoruz.

Global şirketler ortasında en yerel olanıyız. Anlamlı Gayelerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmişdeğerlerimizi paylaşanlarla işbirliği içinde açık standartları ve paydaşlık ekosistemlerini savunuyoruz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen