Per. Nis 25th, 2024


Cumhuriyet Kızları gözü kupaya dikti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sutopu Bayan Kadrosu, “Challenger Cup’da Final 6’ya kalan birinci Türk takımı”  unvanıyla katılacağı Hırvatistan’daki turnuva öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Antrenör Evangelos Pateros, “Rakiplerimizi çok güzel tahlil ettik ve hazırız. İzmir’e kupayla dönmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını “Challenger Cup’da Final 6’ya kalan birinci Türk takımı” unvanıyla taçlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Sutopu Bayan Ekibi, kupa hedeflediği güçlü seriye başlıyor. “Cumhuriyet Kızları” olarak tanınan İzmir grubu, Hırvatistan’da oynanacak Final 6’nın birinci maçında mesken sahibi Zavk Mladost ile 24 Kasım Cuma günü 21.00’de karşılaşacak. İkinci maçında Portekiz’den Clube Fluvial Portuense ile 25 Kasım Cumartesi 20.00’de kozlarını paylaşacak kızların sıralamadaki yeri aşikâr olacak.

Grubu önder bitiren takım, öbür kümenin birincisiyle şampiyonluk, ikinci bitiren gruplar öteki kümenin ikincisiyle üç-dört, son sırayı alanlar ise tekrar öteki kümenin son sırasındaki rakibiyle beş-altı uğraşı verecek. Başka kümede Sırbistan’dan Zenski VK Crvena Zvezda, Hırvatistan’dan VK Jadran Split ve Portekiz’den Sport Lisboa E Benfica takımları yer alıyor.

“İlk milletlerarası kupayı kazandırmak istiyoruz”

Final 6 için çok düzgün bir hazırlık periyodu geçirdiklerini söyleyen Antrenör Evangelos Pateros, “Rakiplerimizi çok düzgün tahlil ettik ve hazırız. İzmir’e kupayla dönmek istiyoruz” dedi. Pateros, Hırvatistan’daki Final 6 serisinin elemelere oranla daha kolay geçeceğine inandığını da kelamlarına ekledi. Kaptan Kübra Kuş, “Yoğun ve hoş bir hazırlık periyodu geçirdik. Rakiplerimizi izledik ve tahlil ettik. İzmir’e sutopu tarihindeki birinci milletlerarası kupasını kazandırmak istiyoruz” derken, bir başka oyuncu Hanzade Dabba da Hırvatistan’dan en güzel sonuçla döneceklerini sav etti.

Namağlup önder bitirdi

Sutopu Bayanlar 1.Ligi’nde şampiyon olarak tarihinde birinci defa Avrupa Kupaları’na katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Kulübü, Çekya’nın Strakonice kentinin konut sahipliğinde düzenlenen Challenger Cup eleme serisinde Portekiz’den Sport Lisboa Benfica’yı 19-10, İsveç’ten Jarfalla’yı 21-3 ve son maçında konut sahibi AJF Strakonice’yi 24-11 yenerek kümesi namağlup başkan bitirerek Final 6 biletini almıştı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen