Per. May 2nd, 2024


Sabiha Gökçen Milletlerarası Havalimanı (ISG) CEO’su Berk Albayrak, emeklilik kararı alarak misyonundan ayrıldı. Berk Albayrak için uzun yıllar emek verdiği kurumda, 

27 Ekim 2023 Cuma günü çalışma arkadaşları bir veda merasimi düzenlendi.

İstanbul Sabiha Gökçen Memleketler arası Havalimanı’nda (ISG) son 2 yıldır CEO’luk vazifesini yürüten, daha evvel Operasyon Yöneticiliği (COO) ve Teknik Hizmetler Yöneticiliği misyonlarında bulunan Berk Albayrak, 13 yıllık hizmetinin akabinde emeklilik kararı alarak kuruma veda ediyor. 

31 Ekim 2023 tarihinde ISG’den emekliye ayrılacak olan Berk Albayrak’ın yerine, havalimanının işletmecisi Malezya Havalimanları Grubu’nun CEO Vekili Mohamed Rastam Shahrom atandı. Berk Albayrak için 27 Ekim 2023 tarihinde havalimanında yöneticilerin ve çalışma arkadaşlarının iştirakiyle bir veda merasimi düzenlendi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı üst idaresinin yanı sıra HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Sabiha Gökçen Havalimanı Gümrük Müdürü İlhami Demirci ve Türkiye Hudut ve Kıyılar Sıhhat Genel Müdürlüğü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Sorumlu Tabip Hasret Gündüz’ün de katıldığı veda merasimine ortak anılar damga vurdu. Özelikle şiddetli pandemi sürecinde yaşananlar, sonrası süratle artan yolcu sayısı ve büyüme sürecinde Berk Albayrak’ın gösterdiği özverili çalışmalar hatırlatıldı. 

 

Albayrak, “Bugün ISG, dünyanın en süratli büyüyen havalimanı” 

Veda konuşmasında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın çok büyük bir aile olduğunu belirten Berk Albayrak kelamlarına şöyle devam etti; “Bu büyük ailenin bir modülü olduğum için çok keyifli ve minnettarım. Çalışma arkadaşlarıma ve paydaş kurum yöneticilerimize verdikleri dayanak ve katkılarından dolayı teşekkür ederim. Milyonlarca beşere mesken sahipliği yapan bu tertip lakin eksiksiz bir işbirliği ile uygun hizmet üretir. Yaşanan pandemi ve akabinde birlikte imza attığımız rekor muvaffakiyet hepimizin yapıtı. Sabiha Gökçen Havalimanı; Malezya Airport Holding üzere ana işi havalimanı işletmeciliği olan küresel bir yapının tecrübe ve marka kıymetleriyle güçlü bir şirket kültürüne sahip. Bu birikimden dolayıdır ki; bugün ISG, dünyanın en süratli büyüyen havalimanı olma özelliğini taşıyor.  22 yıldır hizmet veren Sabiha Gökçen’in geleceğini hiç bu kadar parlak görmemiştim. Vazifesi devredeceğim tecrübeli takım; ikinci pistin açılmasının da katkısı ve güçlü liderlikle şirketin muvaffakiyetini daha da ileriye taşıyacaktır. Buna gönülden inanıyor ve yakın geleceği sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

 

Mohamed Rastam, “Yaptığı her şey için ona derin teşekkür borçluyuz”

Berk Albayrak’ın misyondan ayrılmasının akabinde CEO’luk misyonunu üstlenecek olan Mohammed Rastam ise şirketin muvaffakiyetini sürdürmek ve daha da büyütmek için ağır gayret harcayacaklarını vurguladı.

“Berk Albayrak’ı, şirketimizdeki harikulâde liderliği ve havacılık sanayisine katkıları nedeniyle tebrik etmek istiyorum. Tertip olarak en kuvvetli zamanlarımızdan birinde bize büyük takviye sağladı. Yaptığı her şey için ona derin teşekkür borçluyuz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen