Per. May 9th, 2024


Başkan Sertaslan, “Tarımda birden fazla ilin yapamadığını yaptık”

  Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytini olan Gemlik zeytininde hasat devri başladı. Sabah erken saatlerde yola çıkan çiftçiler, yıl boyunca zeytin vermesi için bakımını gerçekleştirdikleri ağaçlarındaki mahsulü toplarken, tüccar ve kooperatifler tarafından oluşturulan alım noktalarına zeytinlerini satmak için getirdi. Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan Umurbey’deki alım noktasını ziyaret ederek, çiftçilerin meselelerini hakkında görüş alışverişinde bulundu ve iyi mahsuller diledi.

  Lider Sertaslan ziyaretinde Gemlik Belediyesinin çiftçinin faydasına çok sayıda yeniliğe imza attığını tabir ederken, üreticinin her vakit yanında olduklarını vurguladı.

Sertaslan, “Çiftçimizin her vakit yanındayız”

  Gemlik Belediyesi’nin çiftçinin faydasına çok sayıda projeye imza attığını söz eden Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, bu bahiste birçok ilin yapamadığını kendi periyodunda gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytininin marka kıymetini yükseltmek için çalışmalara devam edeceklerini vurgularken, “Gemlik’in gözbebeği olan zeytin için geçmiş devir idareleri maalesef ki elini hiçbir vakit taşın altına koymamıştı. Biz Gemlik Belediyesi olarak çiftçilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda projeye imza attık. Umurbey’de kurduğumuz kırsal kalkınma ofisimiz ile birlikte çiftçilerimize bilimsel tarımın önünü açtık. Bu laboratuvara toprak numunelerini getiren çiftçilerimiz tahlillerini yaptırıyor ve eksik olan minerallere nazaran gübreleme ve ilaçlama yapıyor. Bu sayede çiftçilerimizin milyonlarca lirası cebinde kalıyor. İlçemizin yedi farklı bölgesinde sulama havuzu yaparak su muhtaçlığını kısmen ortadan kaldırdık. Her yıl 500 bin fideyi çiftçilerimize fiyatsız olarak dağıtıyoruz. Çiftçilerimizin bilhassa hasat döneminde yaşadığı ulaşım derdini da her yıl yaptığımız arazi yolları düzenleme çalışmalarımızla ortadan kaldırıyoruz. Gemlik zeytininin marka bedelini arttırmak için kendi ismimizle marka oluşturduk. Biz Gemlik Belediyesi olarak çiftçimizin her vakit yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen