Çar. May 8th, 2024

Öngörülebilir gelecekte öğretmenlerin yerini teknoloji almayacak

British Council, Öğretmenler Günü’nde dünya çapındaki eğitimcileri güçlendirmeye devam ediyor. 2023 ‘İngilizcenin Geleceği: Global Perspektifler’ raporu, öğretmenlerin yeri doldurulamaz rolünü vurguluyor ve değişen sınıflar ve teknolojik zorluklar için daima öğretmen gelişimi ve kapsayıcı eğitimin ehemmiyetini bir defa daha öne çıkartıyor. Bu özel gün kapsamında British Council, eğitimcilerin güçlenmesi ve gelişmesi için fiyatsız çevrimiçi kurslar, kaynaklar, küçük etkinlikler ve podcast’ler sunuyor.

 

British Council Öğretmenler Günü’nde, öğretmenlerin dünya standartlarında eğitim verebilmeleri için gerekli temel marifetleri ve mesleksel gelişimi sağlayarak onları destekliyor. 

British Council’ın 2023’te yayınlanan ‘İngilizcenin Geleceği: Global Perspektifler’ (Future of English: Küresel Perspectives) raporu, öğretmenlerin süratle değişen sınıf yapısıyla – bilhassa teknolojik gelişmelerin suratı, öğretimin lokal ve global bağlamdan kopmaması ve globalleşmiş ve çok lisanlı bir dünyanın baskısı – başa çıkmalarına yardımcı olmak için yüksek nitelikte daima öğretmen gelişimine duyulan muhtaçlığı vurguluyor. Öğretmen çeşitliliğinin ve teknoloji entegrasyonunun kıymetinin altını çizen rapor, İngilizce eğitimi için kapsayıcı bir gelecek sunarak öğretmenlerin aktüel kalmasını sağlamak için nitelikli eğitime odaklanılması davetinde bulunuyor. Raporda, öngörülebilir gelecekte teknolojinin öğretmen muhtaçlığının yerini almasının mümkün olmadığı fakat öğretmen eğitimi ve daima mesleksel gelişimin teknoloji eğitimini de içermesi gerektiği belirtiliyor.

Buna karşılık olarak British Council, erişilebilir ve tesirli öğrenme kaynakları sağlayarak dünya çapında eğitimcileri destekleme ve geliştirme gayretlerini daha da hızlandırıyor. British Council, Öğretmenler Günü kapsamında, öğretmenler için mesleksel seyahatlerinde güçlendirmeyi amaçlayan çeşitli fiyatsız çevrimiçi kurslar, kaynaklar, küçük etkinlikler ve podcast’leri bir ortaya getiriyor.

Mesleki gelişim, şahsî gelişme ve iş birliğinin önemi

British Council’ın TeachingEnglish platformu, öğretmenler için fiyatsız, erişilebilir ve aktüel daima mesleksel gelişim seçenekleri sunuyor. Bu doğrultuda:

– Dünyanın dört bir yanından İngilizce öğretimi uzmanları ile yaratıcı düşünme, özgüven oluşturma ve toplumsal maharetleri güçlendirmenin farklı taraflarına odaklanan dört web semineri içeren ‘İngilizce Öğretiminde Yaratıcılık ve 21. Yüzyıl Becerileri’ üzere küçük etkinlikler 

– Öğretmenlerin, eşitlik ve çeşitlilik dahilinde kapsayıcı öğrenme alanları sunmalarını sağlayan ‘Kapsayıcı Sınıflar’, yaratıcı ve sürdürülebilir gereçlerin nasıl kaliteli öğretim kaynakları olabileceğine dikkat çeken ‘Yaratıcı Kaynaklar’ üzere moderatörlü çevrimiçi kurslar

– TeachingEnglish’in ‘Tecrübeli Eğitimcilerden En Düzgün İpuçları’, ‘İşbirliği Yoluyla Meslektaşları Güçlendirmek’ ve ‘Akran Liderliğinde Öğrenmeyi Teşvik Etmek’ üzere kısımlarla akran tahsili ve bilgi paylaşımına odaklanan podcast serisi

– İngilizce öğretmenleri için sosyal meseleleri ve iklim eylemini öne çıkaran kaynaklar 

– Facebook ve Instagram’da dünyanın dört bir yanından öğretmenlerin paylaşımlarda bulunduğu, tartıştığı ve meslektaşlarından bir şeyler öğrendiği çevrimiçi topluluklara erişim imkanı sunuyor.

 

British Council İngilizce Programları Yöneticisi Michael Connolly, “Bu teşebbüsler aracılığıyla British Council, öğretmenleri gelecek kuşağın global vatandaşı olabilmek için gereken araç, bilgi ve maharetlerle güçlendirmeyi hedefliyor. British Council, mesleksel gelişim fırsatlarını destekleyerek ve iş birliğini teşvik ederek, eğitimin genel kalitesini artırmayı ve herkes için daha parlak bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlıyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen