Per. May 2nd, 2024


Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin en verimli tarım toprakları ortasında yer alan Mustafakemalpaşa, üreticiyi katma bedeli yüksek alternatif eserlerle buluşturmaya devam ediyor. “Tarımda Dünya Markası Mustafakemalpaşa” amacıyla birincilere imza atan Belediye Lideri Mehmet Kanar’ın özel çabaları ile verimli topraklarla buluşan son eser ise lezzetini kayın ve söğüt ağaçlarından alan şifalı Kütük Mantarı oldu.

Bursa’nın verimli topraklarıyla öne çıkan Mustafakemalpaşa ilçesinde, kayın ve söğüt ağaçlarının şifasıyla organik tarımın birinci meyveleri olan kütük mantarlarını elde eden Kestelek Mahallesi sakinleri, öbür mahallelere örnek oluyor. Lider Mehmet Kanar’ın dayanaklarıyla başlatılan kütük mantarı yetiştiricilerinin ağır ilgisi üzerine 2 mahalle daha kütük mantarı üretimine başlayacak.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Ziraî Hizmetler Müdürlüğü’nün 2 yıl evvel başlatmış olduğu Kütük ( İstiridye) Mantarı yetiştiriciliği gelişerek devam ediyor. Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika alan mantar üreticilere tohum dayanaklarını Mustafakemalpaşa Belediyesi fiyatsız olarak sağlıyor. Kestelek Mahallesinden sonra Yenice ve Çardakbelen Mahalleleri de üretime başlayarak gerçek tarım teknikleriyle yeni çıkar kapılarını aralayacaklar.

Doğru tarım teknikleriyle üreticinin her vakit yanında olan Lider Kanar ‘’ Yanlışsız tarım ile üreticimizin her an yanındayız. Kestelek Mahallemizden sonra Yenice ve Çardakbelen Mahallelerimizde kendi mantarlarını üretmeye başlayacak. Ziraî Hizmetler Müdürlüğümüz Mantar Misillerini teslim ederken, gerçek tarım eğitimleri vererek üreticimizin her an yanında oluyorlar. Verimli toprakların kenti Mustafakemalpaşa’da yanlışsız tarım ve takviyelerimiz her vakit devam edecek.’’ Sözlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen