Sal. Nis 30th, 2024


Türkiye Sigorta 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

Türkiye’nin başkan sigorta şirketi Türkiye Sigorta, “Gelecek için Müspet Etki” sloganıyla hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Çevik, yenilikçi ve hassas yaklaşımıyla hayatın her alanında tahlil üretmeyi ve sigortalılarının beklentilerini rekabetçi sigorta eserleriyle en üst seviyede karşılamayı hedefleyen Türkiye Sigorta, sürdürülebilirlik alanında da adımlar atmaya devam ediyor. 

Topluma ve etrafa karşı sorumluluk şuuruyla sürdürülebilirlik temelli hizmet anlayışını benimseyen Türkiye Sigorta, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Türkiye Sigorta’nın sürdürülebilirlik alanında attığı adımlara yer verilen raporda; 2022 yılında şirketin toplam prim üretiminin yüzde 123 artışla 235 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi. 

Gücünü isminden alan Türkiye Sigorta’nın yenilikçi yaklaşımları, tabiata ve etrafa hassas uygulamaları ile sürdürülebilirlik alanında her geçen gün performansını arttırdığını söyleyen Türkiye Sigorta Yatırımcı Münasebetleri Yöneticisi Umut Kovancı, “2022 yılında elde ettiğimiz tüm sonuçlar ‘sürdürülebilir liderlik’ yaklaşımımızın başarılı finansal sonuçları olarak hayat buldu. Emelimiz, üretim ve kârlılıkta sürdürülebilir liderliğimizi güçlendirirken sigorta kültürünü ülkemizde yaygınlaştırmak ve kesimimizi hak ettiği yere getirmektir. ‘Gelecek için müspet sigortacılık’ vizyonu ışığında, sermaye öğelerimiz ile yarattığımız ve paylaştığımız kıymeti artırmak emeliyle hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik uygulamalarımıza 2022 yılında da orta vermeden devam ettik.” dedi.

Sürdürülebilirlik alanında güçlü adımlar

Kurumsal sürdürülebilirlik kapsamında öncelikleri gözden geçirerek atacakları adımları belirlediklerini söyleyen Kovancı, kelamlarını şöyle sürdürdü: “İklim değişikliği ile gayret kapsamında; yenilenebilir güç projelerine teminat sağlıyor ve tarım sigortası eserlerimiz ile çiftçilerimizin eserlerini muhafaza altına alıyoruz. Operasyonel süreçlerimizde de çevresel etkimizi azaltacak uygulamaları devreye alıyoruz. İklim Değişikliği Stratejimiz doğrultusunda karbon ayak izimizi belirlemeye yönelik çalışmaların kapsamını Kapsam-3 emisyonların ölçümü ile genişlettik. Çalışma arkadaşlarımızın gelişimlerini ise çeşitli sertifika programlarıyla destekleme devam ediyoruz.”

Kapsayıcı, düşük karbon iktisadına geçişi destekleyen uygulamalar

Raporda ayrıyeten Türkiye Sigorta’nın “Herkes İçin Sigorta” anlayışı ile dalın gelişen dinamikleri ve müşterilerinin öncelikli beklentileri doğrultusunda; kapsayıcı, düşük karbon iktisadına geçişi destekleyen, uygun primlerle sunulan sürdürülebilir eserleri ile sigortalılarının yanında olmaya devam ettiği de vurgulandı. Türkiye Sigorta’nın çalışanların motivasyonunu ve memnuniyetini artırmak ismine yapılan uygulamalardan ve bu gayretin sonucu olarak 2022 yılında, Great Place To Work Enstitüsü’nün İtimat Endeksi Araştırması’nın sonucunda “Harika Bir İş Yeri” sertifikasının sahibi olunmasına yer verildi. 2022 yılında Türkiye Sigorta olarak Basketbol Harika Ligi İsim Sponsorluğu ve Ampute Futbol Grubu Sponsorluğu’nun üstlenilmesi, sigorta okuryazarlığının toplumda yaygınlaşması için sigorta bölümünün en geniş iştirakli eğitim seferberliği olarak planlanan Esnafın Sigorta ve Risk İdaresi Şuurunu Güçlendirme Eğitimleri (ESİB) sponsorlarından biri olunması ve daha yeşil bir gelecek için 10 bin fidanlık bir Hatıra Ormanı oluşturulması da sürdürülebilirlik uygulamaları içerisinde yer aldı.  

Türkiye Sigorta’nın 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’na şu linkten ulaşılabilir:  

https://www.turkiyesigorta.com.tr/docs/default-source/surdurulebilirlik-raporlari/turkiye-sigorta-2022-surdurulebilirlik-raporu.pdf?sfvrsn=c49b0774_6 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen