Cts. Nis 27th, 2024

VakıfBank’tan 653 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

 

VakıfBank, 19 ülkeden 34 bankanın iştirakiyle 323 milyon dolar ve 303 milyon euro olmak üzere toplam 653 milyon dolar meblağında sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.  Geçen yılki sürece nazaran 15 yeni bankanın katıldığı 367 gün vadeli kredinin; dolar maliyeti SOFR + %3,50, Euro maliyeti ise Euribor + %3,25 düzeyinde gerçekleşti. 

 

Yurtdışından sağladığı toplam 15 milyar dolara ulaşan fonlamasıyla bu alanda Türk bankaları ortasında açık orta başkan pozisyonda olan VakıfBank, yeni bir sendikasyon sürecine daha imza attı. Sürece yönelik açıklamalarda bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 2023 yılının başından bu yana çeşitli yapılar altında gerçekleştirilen süreçlerle yurt dışından en çok kaynağı getiren Türk bankası olduklarının altını çizdi. 

Uluslararası bankalarla süregelen güçlü iş birlikleri sayesinde yılın ikinci sendikasyon sürecini de muvaffakiyetle tamamladıklarını vurgulayan Üstünsalih, şunları kaydetti:

“Bu süreçte yüzde 100’ün epeyce üzerinde bir yenileme oranına ulaştık. Sürecimize Avrupa’dan Amerika’ya, Çin’den İngiltere’ye dünyanın farklı coğrafyalarından geçtiğimiz devirdeki sürecimizde yer almayan 15 yeni banka iştirak gösterdi. İlaveten, kelam konusu kredinin maliyeti de Mayıs 2023 periyoduna nazaran her iki para ünitesi için 75 baz puan azalarak dolar dilimi için SOFR + %3,50, Euro dilimi için ise Euribor + %3,25 düzeyinde gerçekleşmiş oldu. Bu vesileyle sürecimize dayanak veren tüm muhabir banka temsilcilerimize bir kere daha teşekkürlerimi iletiyorum.’’

“Çevresel ve toplumsal temalı kredileri artırmayı hedefliyoruz”

VakıfBank olarak, son 4 yıldır olduğu üzere bu sürecin de sürdürülebilirlik temalı olduğuna dikkat çeken Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sürdürülebilirlik alanında birçok birincisi gerçekleştirmiş öncü bir banka olarak, gerçek bölüme sağladığımız krediler aracılığıyla yarattığımız tesir alanını çok daha verimli yönetebilmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda sürecimizin iki sürdürülebilirlik performans kriterini de çevresel ve toplumsal temalı kredi amacı formunda belirlemeyi uygun bulduk. Bilim Temelli Amaçlar Girişimi’ne (SBTi) kredi faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı emisyonlarına ait azaltım amaçlarını onaylatan birinci Türk bankası olarak kelam konusu performans kriterlerini de bu yaklaşımımıza paralel bir halde belirledik. Bundan sonraki süreçte de hem kredi eserleri tarafında hem de milletlerarası fonlama alanında sürdürülebilir eser ve süreçlerle Türk bankaları ortasındaki öncü pozisyonumuzu müdafaaya devam edeceğiz.’’

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen