Sal. Nis 30th, 2024


Engelli Kamu İşçisi Seçme Sınavı’nda (E-KPSS) giren adaylara, 1.000 adet hazırlık imtihan seti hazırlandı. Mevzu anlatımlı tüm dersler ile genel kültür, yetenek ve soru bankasının bulunduğu sete fiyatsız sahip olmak isteyen adaylar, müracaatlarını 153 İBB Tahlil Merkezi ve ÖZGEM merkezlerinden yapabilecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sıhhat Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, özel ihtiyaçlı bireyler için ÖSYM tarafından düzenlenen, Engelli Kamu İşçisi Seçme Sınavı’nda (E-KPSS) başarılı olabilmeleri maksadıyla yeni bir proje başlattı.

Engelli Kamu İşçisi Seçme İmtihanına (E-KPSS)hazırlanan, İstanbul ili sonları içerisinde ikamet eden adaylar için 1.000 adet hazırlık imtihan seti hazırlandı. Set, husus anlatımlı Türkçe, matematik-tarih, coğrafya ve vatandaşlık dersleri ile genel yetenek, genel kültür, soru bankası ve 10 deneme imtihanın oluşuyor. 

E-KPSS hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve E-KPSS eğitim setini edinmek isteyen adaylar, öğrenci evrakı, engelli raporu ve kimlik fotokopisiyle bağlı bulundukları ÖZGEM’lere müracaat edebilir yahut 153 nolu İBB Tahlil Merkezi telefonunu arayabilir.

İBB; engellilerin fizikî ve psikososyal özelliklerini dikkate alarak, yeteneklerine yönelik üniversite tercih etmeleri ve kendilerine uygun iş bulmaları bahislerinde da takviye sağlıyor. Tercih hizmetleriyle engellilerin ayağına gidilirken, periyodik olarak yapılan mülakatlar vasıtasıyla da patronlar ve engelli bireyler bir ortaya getiriliyor, istihdama aracı olunuyor.

İstanbul’un çeşitli noktalarındaki 23 merkez, 7 irtibat ofisi, 2 kısa mola merkezi, 2 kamp ile kent genelindeki tüm özel ihtiyaçlı bireylere ulaşmaya çalışan İBB; bilgilendirme, yönlendirme, farkındalık, eğitim, ulaşım, ferdî gelişim, mesleksel kurslar, psikososyal dayanak, medikal yardım, rehabilitasyon ve engelli kampı üzere hizmetler de sunuyor.

Özel ihtiyaçlı bireylerin fırsat eşitliğinden faydalanarak alanda başarılı olmasını amaçlayan bu hizmetler, engelliler ile aydınlık bir gelecek ortasındaki tüm pürüzleri kaldırmayı amaçlıyor. Projeler, toplumsal iştirak ile toplumsal hayatın paylaşımı açısından da büyük ehemmiyet taşıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen