Cum. Eki 18th, 2024

Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimi gerçekleştirilen Kartepe Aygır Dere Islah çalışmasını inceledi

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, daha evvel tekraren taşkın yaşamış Kartepe Aygır Dere Islah çalışmalarının yapıldığı bölgede inceleme gerçekleştirdi. Aygır deresinin akış hacmini genişleterek formunu düzenlemek ve vadide bulunan yolun güvenliğini sağlamak maksadıyla yaklaşık iki buçuk milyon TL’lik yatırım yapılıyor. Projenin geldiği son durum hakkında ayrıntılı bilgi alan Lider Büyükakın, “Bu bölge kıymetli bir turistik destinasyondur. Bu, esnafımızın ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın dilek ettiği bir projeydi. Çok şükür hayata geçiriyoruz. Bu ıslah ve yol çalışması bittiğinde bölge önemli manada rahatlamış olacak” dedi.

‘’YOLU TEKRAR YAPACAĞIZ’’

Kartepe Belediye Lideri Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Lideri Sadık Yılmaz ve teknik heyetin de katıldığı incelemede, bölgede bulunan yolun kayma yaptığını tabir eden Lider Büyükakın, “Özellikle derenin varlığı nedeniyle yol kayması sorunu ortaya çıkıyordu. Öncelikli olarak dereyi ıslah etmemiz gerekiyordu. Dereyi ıslah ettik. Güçlü duvarların imalinin akabinde yolu tekrar yapacağız” diye konuştu. Şubat ayı sonuna kadar bölgedeki çalışmaların biteceğini de belirten Lider Büyükakın, çalışmalardan sonra derenin yeni yapılan mecrasına aktarılacağını kaydetti.

“BÖLGE ÖNEMLİ MANADA RAHATLAYACAK”

Başkan Büyükakın, dere ıslah çalışmalarının akabinde yol çalışmasının da tamamlanacağını aktararak, şunları söyledi:“Duvarların imali sırasında toprak kaymaları oldu. Çok sıkıntı bir imalat. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı işlerle kıyaslandığında çok büyük bir iş değil lakin güç bir imalattı. Fakat buradaki yolun kaymasını engellemenin diğer bir yolu yoktu. Bu yapıldıktan sonra bölge önemli manada rahatlayacak. Bir mühlet evvel buradaki esnafla toplantı yapmıştık. Esnaflarımızın bu halde talepleri olmuştu. Projelendirdik, DSİ’den proje onaylarını aldık. Aslında dere bizim sorumluluğumuzda olan bir dere değil ancak DSİ’nin yatırım programında olmadığı için biz Büyükşehir olarak onlardan evresini aldık ve buradaki imalatını tamamlayıp, yolun geri kalan kısmını da şubat ayı sonuna kadar tamamlayacağız.”

KOCAMAN: TAHİR LİDERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kartepe Belediye Lideri Mustafa Kocaman da Maşukiye Mahallesi’nin Kartepe ilçesi için turizmin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, “Marşukiye’de yazın ve kışın binlerce turisti ağırlıyoruz. Bilhassa alabalık vadisinde. Burada dere ıslahından kaynaklı bir sıkıntımız vardı. Tahir Liderimize teşekkür ediyorum. Bu sorun esaslı bir meseleydi. Bu vesileyle sonlanmış olacak. Bundan sonra daha sağlıklı bir formda hemşerilerimizi ve konuklarımızı Kartepe’de ağırlayacağız” formunda konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen